DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso többre számított Bakuban

Zsinórban harmadszor zárt pontszerző helyen Fernando Alonso, aki egész hétvégén jó tempóra volt képes, a bakui futamon viszont eléggé szenvedett a gumikkal. A spanyol pilóta jobb eredményt várt.

A maximumot hozta ki versenyéből, mégsem volt elégedett a leintés után Fernando Alonso, aki a hetedik helyen ért célba az Azerbajdzsáni Nagydíjon. Az Alpine tempója egész hétvégén jónak tűnt, spanyol versenyzőjük pedig értékes pontokat szerzett Bakuban.

„Reméljük, hogy Kanadában is pontokat szerezhetünk majd. Nem volt könnyű megvédeni ezt a hetedik pozíciót. A gumikkal többet szenvedtünk, mint vártuk, kevés leszorítóerővel rendelkeztünk, ami elhasználta a gumikat. A hátsók életben tartása volt a legnagyobb kihívás” – mondta Alonso a DAZN számára.



A kétszeres világbajnok a futam végén a McLaren versenyzőivel szemben volt kénytelen védekezni, akik arra számítottak, hogy hibára kényszeríthetik, ám a rutinos pilóta utólag jót nevetett ezen.

„Tudtuk, hogy megvan az extra sebességünk, és várható volt, hogy számítanak a kudarcra, de igyekeztem jól teljesíteni, hogy nyugodtabb lehessek az utolsó kanyarokban. Jó volt a stratégiánk, és a bokszkiállásunk is. Ha ezt csinálod Bakuban, akkor általában pozíciókat nyersz. Barcelona, Monaco és Baku is pontokat hozott, reméljük, hogy ez Kanadában is folytatódik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: