DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton tehetetlennek érzi magát

Az egyenesbeli hátrányukra, valamint a pattogás okozta gondokra panaszkodott az időmérő után Lewis Hamilton, aki úgy érzi bármilyen beállítással próbálkoztak, szinte mindig ugyanarra az eredményre jutottak.

A hetedik helyen zárva a kvalifikációt Baku utcáin Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok eléggé szenvedett a szombati napon, ahol az autó teljesítménye mellett a pályán való helyezkedés miatt is vizsgálni kezdték őt a stewardok.

„Az egyik leglassabbak vagyunk az egyenesekben, szóval szükségem volt egy kis szélárnyékra. A szabály annyit mond ki, hogy a deltaidőn belül kell maradnod az első biztonsági autós vonaltól a kettesig. A deltaidőmön belül voltam, majd lelassítottam és lehúzódtam teljesen, hogy elengedjem a többi autót, de nem akartak elmenni mellettem. Elég érdekes volt ez így, amikor Barcelonában voltunk, voltak olyan autók, amelyek teljesen figyelmen kívül hagyták a deltaidőt, és nevetségesen lassan hajtottak. Azt hiszem, egy vagy kettő közülük megrovást kapott, emlékszem, amikor lassan mentek, én megkerültem őket, így nem volt semmi problémám” – idézte Hamiltont a Motorsport.



„Nem hiszem, hogy büntetés lenne ebből, hiszen megvolt a lehetőségük, hogy elmenjenek mellettem, és nem tették meg. Én a deltavonalon belül voltam, szóval ha másképp lenne, azt még el tudnám fogadni, de nem így történt” – folytatta.

A Mercedes versenyzője szerint bármit tesznek, egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a pattogással, amivel rengeteg időt veszítenek.

„Nagyon nehéz kvalifikáció volt, mert folyamatosan nyomjuk, de nagyon-nagyon kicsi beállítási ablakunk van. Bármivel próbálkoztunk, semmi sem azt hozta, amit szeretnénk, és mindig ugyanoda jutunk, vagyis a pattogáshoz, amivel sokat veszítünk” – zárta gondolatait Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: