DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
F1

Russell veszélyesnek nevezte a pattogást

Bár az ötödik helyről várhatja a folytatást egyáltalában nem volt boldog az időmérő edzés után George Russell, aki úgy véli, a delfinezés miatt csak idő kérdése, hogy egy hatalmas balesetet lássunk.

Kissé paprikás hangulatban nyilatkozott a kvalifikáció után George Russell. A brit pilóta jelenleg a pilóták érdekvédelmi szövetségének elnökeként is tevékenykedik, így a biztonság érdekében szólalt fel szombaton délután. A delfinezés jelensége Bakuban talán a korábbiaknál is látványosabb pattogást eredményezett, Russell pedig úgy érzi, ez túl nagy kockázatokat rejt magában.

„Maximálisan kihasználtuk az aerodinamikát, hogy előnyhöz jussunk, de egyszerűen brutálisan pattogunk, így alig látunk az egyenesben, persze nem hiszem, hogy csak mi küzdünk ezzel. Szerintem a mezőny fele ugyanebben a csónakban evez, de valószínűleg csak a Ferrari oldotta meg ezeket a szupernehéz problémákat, Csak idő kérdése, hogy mikor lesz egy komolyabb incidens, sokan alig tudják egyenesben tartani az autót ezeken a bukkanókon. Az utolsó kanyarokat 320 km/h-val vesszük be, látszik az aszfalton, hogy az autók milyen közel vannak a talajhoz” – mondta Russell az időmérőt követő sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu munkatársa is jelen volt.

 



A Mercedes pilótája szerint valamit tenniük kell, mert hosszú távon ebből komoly problémák keletkezhetnek.

„A jelenlegi technológia mellett szükségtelennek érzem, hogy ennyire közel legyünk a talajhoz, mert ez a katasztrófa receptje. Tényleg nem tudom, mit hoz a jövő, de nem hiszem, hogy három évig lehet ezt csinálni, vagy bármeddig is tartsanak ezek a szabályok. Ahogy mondtam, alig látom a féktávot, mert annyira pattogok, és az utolsó kanyarban a falak mindkét oldaladon közel vannak, az autó pedig csak pattog az aszfalton. Ez nem túl kényelmes helyzet, szóval igen, szükségünk van egy kis engedményre, mert ez veszélyes” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: