DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még mindig maradt tüske Alonsóban és Hamiltonban?

A Sky Sports szakértőjeként tevékenykedő korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle némi feszültséget vélt felfedezni a Monacói Nagydíj során a két sokszoros világbajnok között.

A Formula-1-es Monacói Nagydíj második felében, miután a mezőny tagjai már slick gumikra váltottak a felszáradó pályán, egymás mögé került Fernando Alonso és Lewis Hamilton. Az Alpine versenyzője az előtte haladóknál több másodperccel lassabb tempót diktált – szándékosan, hogy óvja az abroncsait –, amivel kiváltotta a hétszeres világbajnok nemtetszését is.

alonso-hamilton-monaco-f1-dppi



A spanyol a leintés után annyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban, hogy „ez nem az ő problémája”, ezekből az apró jelekből pedig Martin Brundle, a Sky Sports F1-es szakértőjeként dolgozó egykori versenyző úgy érzi, van még némi feszültség a két pilóta között, amely még a 2007-es, a McLarennél csapattársakként eltöltött idényből származik:

„Fernando Alonso egy folyamatos, de számára szükséges gumikímélő üzemmódba kapcsolt, így a mezőny feltorlódott mögötte, kezdve a roppant frusztrált Lewis Hamiltonnal. ’Ez nem az én problémám’, mondta Fernando, és nem lehet nem érezni némi tüskét, ami még a 2007-es mclarenes szezonjukból maradt bennük. Fernando aztán bizarr módon tempót váltott és végül megfutotta a verseny harmadik leggyorsabb körét, amivel megőrizte a hetedik helyét” – írta Brundle a Sky F1 oldalán vezetett rovatában.

Az exversenyző azt is megjegyezte, hogy miközben Hamilton beszorult Alonso mögé, George Russell a másik Mercedes volánjánál ismét remek versenyt futott a legutóbbi nagydíjon, hiszen az ötödik helyen végzett, miután a bokszkiállások után elment Lando Norris mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: