DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonsót nem érdekli Hamilton problémája

A spanyolt a 7. helyen intette le a kockás zászló Monte-Carlóban, miután a verseny második felében maga mögött tudta tartani Lewis Hamiltont, kivívva ezzel a brit nemtetszését.

Az Alpine versenyzője meglehetősen peches szériát tudhatott mögött eddig az idei szezonban, hiszen biztató tempóját mindössze két alkalommal tudta pontokra váltani az eddigi versenyek során. Monacóban azonban végre semmilyen probléma nem hátráltatta a spanyolt, így sikerült megszerezni idei legjobb eredményét.

A Mick Schumacher balesete miatti megszakítást követően Alonso elsősorban lassú tempójával hívta fel magára a figyelmet, feltartva ezzel a mögötte érkezőket, köztük Hamiltont. A brit a verseny során többször is kritizálta a spanyol lassú tempóját, megelőzni azonban nem tudta az Alpine-t.

aloham



Alonso a versenyt követően megmagyarázta a történteket: „A megszakítás alatt két opció közül választhattunk: vagy visszatesszük a használt keményeket, vagy feltesszük a közepeseket. Végül a közepesek mellett döntöttünk, de nem voltunk benne biztosak, hogy kibírják a verseny végéig, ezért nagyjából 15 körön keresztül próbáltam vigyázni a gumikra, aztán amikor szóltak Esteban büntetéséről, akkor elkezdtem nyomni” – mondta a Formula.hu jelenlétében Alonso. 

A spanyolt szembesítették Hamilton frusztrációjával is, melyre röviden csak ennyit mondott: „Ez nem az én problémám.” 

Alonso jó eredményének köszönhetően az Alpine 1 pontra megközelítette az 5. helyen álló Alfa Romeót a konstruktőri pontversenyben.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: