DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért nem engedte el Albon Leclerc-t

Feldühítette ferraris ellenfelét a Williams versenyzője Monacóban, de a brit-thai pilóta elmondta: mindkettejük számára az volt a gyorsabb megoldás, ha ő maradt elöl a futam kritikus szakaszában.

Vizes pályán indult, de szárazon fejeződött be a Formula-1-es Monacói Nagydíj, amelynek kulcsfontosságú szakaszát az jelentette, amikor a versenyzők lecserélték az esős abroncsaikat előbb intermediate, majd slick gumikra – vagy mint azt láthattuk, néhányan a köztes verziót ki is hagyták.

Charles Leclerc az addig biztosnak tűnő győzelmet éppen a Ferrari stratégiáján bukta el, viszont kritikus időt veszített akkor is, amikor a már slickre váltó és lekörözés alatt álló Alexander Albon éppen elé tért vissza a bokszból. A monacói bosszankodott is a rádión, hogy miért nem engedi el őt a Williams, amely végül kisodródott az 1-es kanyar bukóterébe, így szabaddá vált Leclerc előtt az út.

albon-leclerc-monaco-f1-dppi



A verseny után Albon elmagyarázta, hogy azért nem húzódott félre a monacói elől fél körön keresztül, mert úgy érezte, hogy ő a slick gumikon amúgy is pillanatok alatt gyorsabbá vált volna a még intereken köröző Ferrarinál:

„Trükkös volt, mert slickekre váltottunk és óriási tempóelőnyünk volt” – idézi a brit-thai pilótát a RaceFans.net szakoldal. „Három kanyarral azután, hogy elengedem, egyből elég gyors lettem volna ahhoz, hogy visszaelőzzem. Olyan helyzetbe kerültünk, amikor szerintem mindkettőnk számára gyorsabb volt, ha elöl maradok, mert elég hamar elhúztam volna. Igazából ennyiről van szó, eléggé kellemetlen helyzet volt. De úgy láttam, hogy ha elengedjük, akkor amúgy is egyből vissza tudtuk volna előzni.”

Albon aztán később műszaki hiba miatt célba sem ért, de egyébként optimistán értékelte a Monacóban látottakat: „A tempónk elég jó volt, és nem is vezettem úgy, mint egy időmérőn: mindent igyekeztem menedzselni, és erősnek éreztem magam az autóban. Szóval vannak pozitívumok, például a versenytempó, szóval az eredmény ellenére szerintem ez előrelépés számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: