DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Nem engedhetünk meg ilyen hibákat

Egy stratégiai hiba áldozata lett Charles Leclerc, aki továbbra is balszerencsés hazai pályán. A Ferrari versenyzőjét rosszkor hívták ki a bokszba, emiatt pedig a dobogót is elbukta végül

Érhető módon csalódottan, és frusztráltan nyilatkozott a Monacói Nagydíj leintése után Charles Leclerc. A 24 esztendős pilóta számára valahogyan eddig sosem alakult jól a hazai versenye, ez a rossz sorozat pedig tovább folytatódott. A maranellóiak versenyzője a pole-pozícióból indulhatott, ám amikor száraz pályás abroncsokra akartak váltani, szinte egyszerre hívták ki őt a csapattársával, amivel három pozíciót is veszített.

Ugyan Mick Schumacher balesete miatt később még érkezett egy piros zászló, és a futam vége felé úgy tűnt a Ferrari taktikája lesz kifizetődőbb, Leclerc még így sem tudott előrébb lépni, amivel lemaradt a dobogóról.



„A cserbenhagyás nem a megfelelő szó, mert néha előfordulhatnak hibák, de ma összességében túl ebből túl sok volt. Ilyen körülmények között arra hagyatkozol, amit a csapat lát, mert nem látod, hogy a többiek mit csinálnak a köztes vagy a száraz pályás gumikon. Kérdezték tőlem, hogy akarok-e slickre váltani, amire azt mondtam, hogy igen, de nem rögtön. Nem értem, mi késztetett minket arra, hogy meggondoljuk magunkat” – mesélte a monacói versenyző a Sky Sports kamerái előtt.

Leclerc úgy gondolja, lassan már megszokottá válik számára, hogy csalódottan távozik erről a versenyről.

„Sok hiba történt, és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nehéz, de kezdek hozzászokni, hogy csalódok itt, ebben a helyzetben viszont nem tehetjük meg ezt. Rendkívül erősek vagyunk, meg kell ragadnunk ezeket a lehetőségeket. Szeretem a csapatom, ezért biztos vagyok benne, hogy erősebben térünk vissza, de ez most nagyon fáj” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: