DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Sainz: Mindent megpróbáltunk

Csak kevéssel maradt le élete első futamgyőzelméről Carlos Sainz. A Ferrari spanyol pilótája szerint a taktikájuk rendben volt, a körülmények azonban nem alakultak kedvezően a számukra.

Továbbra is várnia kell első győzelmére Carlos Sainznak, aki a második helyről kezdhette meg a Monacói Nagydíjat, mely végül elég fordulatos versenyt hozott. A maranellóiak versenyzője egészen jó helyzetbe került a futam utolsó szakaszában, ahol a leintésig üldözte Sergio Perezt, de megelőzni végül nem tudta, ám igyekszik pozitívan tekinteni erre az eredményre.



„Mindent megtettünk, úgy ahogy kellett, és türelmesek voltunk. Az első kiállásnál is jókor váltottunk száraz abroncsokra, de ez azon múlt, hogy beszorultam a forgalomba, ami miatt nagyon frusztrált voltam. Egy tiszta kivezető körrel lehet meglett volna a győzelem, de ilyen ez a sport. A futam felénél, úgy nagyjából az első szakasz vége felé látni lehetett, hogy szárad az ideális ív, és arra gondoltunk, hogy valóban megérné kijönni a száraz pályás abroncsokért, aztán végül a keményekre váltottunk. Nem volt könnyű menni ezeken, a lekörözöttekkel pedig nagyon sok időt veszítettem, de nem akarok panaszkodni, ez benne van ebben a sportban. Checo szerencsétlenül járt Dzsiddában, most pedig én voltam szerencsétlenebb” – mondta Sainz a futamot követően.

A spanyol pilóta szerint nem volt igazi esélye az előzésre, a hátsó abroncsok kopásával pedig minden esélye elment a győzelemre.

„Lehetett látni, hogy nekem is eléggé szemcsések lettek a hátsó gumik, így pedig elég nehéz volt az alagút előtti utolsó kanyar, és néha elég necces volt a szituáció. Volt, amikor néha rámentem a nedves ívre, szóval, ha később tudtam volna fékezni, akkor lehet megpróbáltam volna” - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: