DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A kulcspillanatban hezitált a Ferrari”

Mika Hakkinen szerint az emberi tényezőn múlt, hogy a Red Bull betalált a stratégiával Monacóban, míg a Scuderia nagyon nem. A finn expilóta a győztes Sergio Perezt is méltatta.

A futam első fázisában úgy tűnt, Charles Leclerc végre megtörheti a monacói átkát és megnyerheti a hazai versenyét, a száradó pályán azonban a Ferrari rettenetesen elrontotta a stratégiát, így Sergio Perez az élre került a Red Bull-lal, a Scuderia pilótája pedig még a dobogóról is lecsúszott. A korábbi kétszeres világbajnok Mika Hakkinen az Unibet honlapján vezetett rovatában elemezte a történteket:

„A futamon a Ferrari a kulcspillanatban hezitált, amikor Charles kihívta a 18. körben, majd a 21. körben újra, és Carlost a szükségesnél tovább kint hagyta. A Red Bull jól eltalálta a stratégiát. Tudom, hogy a Ferrari azt mondta, alaposan kivizsgálják, miért siklott félre ennyire a taktikájuk, de szerintem a technikai elemzés kevésbé lényeges, mint az emberi tényező.”

leclerc-monaco-dppi



„Minek köszönhető, hogy az egyik csapat a megfelelő döntést hozza, míg a másik hezitál és végül rosszul dönt? Ez az embereken múlik, és azon, hogy mennyire bíznak egymásban nyomás alatt” – vélekedett Hakkinen.

A finn exversenyző egyúttal Perezt is méltatta: „Egész hétvégén briliánsan vezetett. Elkövetett egy apró hibát, amikor az időmérő végén eltalálta a korlátot, és ez egyértelműen szerepet játszott a futam képének alakulásában is, hiszen Max nem tudott javítani. Ugyanakkor Checo már pénteken is gyors volt, az utolsó szabadedzésen az élen is végzett, szóval világos volt, hogy működik alatta az autó.”

Hakkinen Monaco maradása mellett is állást foglalt: szerinte a Formula-1-nek őriznie kell a hagyományait, a pálya pedig óriási kihívást jelent a pilóták számára, ugyanis a modern helyszínekkel ellentétben, ahol büntetlenül le lehet sodródni a pályáról, itt megfizetnek a hibáikért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: