DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Ricciardo ideje lejárt a McLarennél”

Kemény kritikát fogalmazott meg az ausztrál pilótával kapcsolatban Jacques Villeneuve. A kanadaiak világbajnoka úgy látja, Daniel Ricciardónak már nem lesz maradása a wokingi istállónál.

Az utóbbi időben egyre több helyen lehet hallani olyan pletykákat, hogy a McLaren nem hosszabbítja meg ausztrál pilótája szerződését. Ezzel kapcsolatban csak olaj volt a tűzre, amikor nemrégiben Zak Brown nyíltan elmondta, hogy nem elégedettek Daniel Ricciardo teljesítményévél.

Jacques Villeneuve úgy látja az ilyen nyilatkozatok gyakorlatilag azt jelentik, hogy Ricciardo jövője eldőlt a McLarennél.

„Daniel Ricciardo ideje a McLarennél lejárt. Zak Brown vezérigazgató most azt mondja, hogy vannak záradékok a szerződésében, és ez azt jelenti, hogy a döntés már majdnem megszületett. Ez egy módja annak, hogy nyomást gyakoroljanak a versenyzőre és felkészítsék a médiát” – idézte Villeneuve szavait a PlanetF1.



Az 1997-es világbajnok szerint a McLaren rosszul döntött, amikor leigazolta Ricciardót, mivel így feleslegesen költött sok pénzt az istálló.

„Végső soron egy jól fizetett versenyző volt, aki rengeteg pénzébe került a csapatnak. Nem hoz pontokat, és nincs meg benne az a sebesség, amire a csapatnak szüksége van az autó fejlesztéséhez. Szóval csak pénzükbe kerül. Olcsóbb lenne számukra, ha továbbra is fizetnék Ricciardo bérét, hagynák, hogy otthon üljön a kanapén, és egy másik versenyzőt ültetnének az autóba. Ez a kemény valóság, de ilyen a Formula-1” – zárta gondolatait Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: