DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Akár szerződést is bonthat a McLaren Ricciardóval?

A néhány nappal korábbi kritikája után most már azt is elismerte Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója, hogy lehetőségük van erre – igaz, a céljuk nem ez, hanem hogy feljavuljon az ausztrál.

Azok után, hogy Daniel Ricciardo a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon sem tudta beverekedni magát a pontszerzők közé, Zak Brown McLaren-vezér először nyilatkozott kritikusan pilótájáról, aki elmondása szerint a tavalyi monzai győzelmét leszámítva nem igazán szállítja a tőle várt eredményeket. Maga az ausztrál is elismerte Monacóban, hogy igaza van a főnökének.

Mindezek után felröppent az is, hogy hiába van 2023 végéig érvényes szerződése a wokingiakkal, akár ki is rakhatják a csapattól Ricciardót. Amikor arról kérdezték Brownt, hogy van-e erre lehetőségük a kontraktus alapján, tulajdonképpen megerősítette, hogy igen:

ricciardo-monaco-dppi-mclaren



„Nem akarok belemenni a szerződés részleteibe, de vannak olyan mechanizmusok, amelyekkel elkötelezhetjük magunkat egymás mellett, és olyanok is, amelyekkel nem” – idézi a vezérigazgató szavait a Motorsport.com szakoldal. Beszéltem erről Daniellel. Nem kapjuk azokat az eredményeket, amelyekben mindketten reménykedtünk, de mindketten tovább fogjuk nyomni. Úgy gondolom, tavaly Monzában megmutatta, hogy képes versenyeket nyerni.”

„A versenyautónkon is fejleszteni kell, mert pillanatnyilag nem alkalmas a győzelmekre. De szeretnénk előrébb látni őt a mezőnyben. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok és mit akar majd csinálni. Emellett felpörgetjük a tesztprogramunkat is, de egyelőre nem kapkodunk.”

Ricciardo jövője tehát attól is függhet, hogyan teljesítenek a McLaren kötelékeibe tartozó fiatalok, akik közül is kiemelkedik az IndyCarban vitézkedő Pato O’Ward. A mexikói éppen a minap hosszabbított szerződést 2025-ig az Arrow McLaren SP alakulatával, így elvileg további három évig még az IndyCarban szerepelne. O’Ward azonban többször is elmondta, hogy az F1 még mindig az álmai között szerepel, s az életkora okán egy-két éven belül sort kell keríteni a váltásra, ha ezt szeretnék a felek. A versenyző tavaly részt is vett Abu Dhabiban a teszten, s Brown utalást tett rá, hogy hasonlóra idén is jó esély van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: