DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brown: Ricciardo nem felelt meg az elvárásainknak

A McLaren vezérigazgatója elismerte, hogy Lando Norris most egy lépéssel előrébb jár Daniel Ricciardónál, aki eddig – egy kivétellel - nem felelt meg a csapat felé támasztott elvárásainak.

A McLaren 2022-es szezonjának kezdete egészen pocsékra sikerült, majd ahogy teltek a futamok, egyre feljebb mászott a ranglétrán a wokingi istálló. Azonban ahogyan azt már tavaly megszokhattuk, idén is inkább Lando Norristól láthatunk villanásokat a narancssárga autóval.

Daniel Ricciardo ugyanis idén sem találja korábbi formáját, s bár ő szerezte tavaly a McLaren első győzelmét kilenc év elteltével, ezt az egy kiugró eredményt leszámítva nem sok mindent tud felmutatni az ausztrál, ami lassan már a csapatának is elkezdte szúrni a szemét.



A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown mondta el véleményét pilótáiról a Sky Sports-nak: „Most egyértelműen előnyben van Lando. Nyilvánvaló, hogy szeretnénk, ha Daniel sokkal közelebb lenne hozzá és egymást hajszolva fejlődnének” – ismerte el Brown.

„Daniel egyelőre nem érzi magát kényelmesen az autóban. Bár minden tőlünk telhetőt megteszünk, ez egy újabb csalódást keltő hétvége volt” – utalt a Spanyol Nagydíjat pont nélkül befejező Ricciardo versenyére a vezérigazgató.

A Renault-tól 2021-ben szerződtetett pilóta nemcsak múlt hétvégén, de eddig egész mclarenes időszaka alatt csalódást okoz, ezt pedig már Zak Brown sem rejtette véka alá: „Monzát leszámítva ez a partneri kapcsolat nem felelt meg az elvárásainknak, sem az ő, sem a mi részünkről. Annyit tehetünk, hogy tovább folytatjuk a kemény munkát, fenntartjuk a kommunikációt és reméljük, hogy ami eddig nem állt össze, az hamarosan össze fog.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: