DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vizsgálatot szeretne a Ferrari csapatfőnöke

A taktikai hibák után levonná a tanulságokat, míg a Red Bull bokszkiállását felülvizsgálná Mattia Binotto, aki úgy véli a pilótáik szabálytalanul érkeztek vissza a pályára.

Bár a kettős győzelem sem tűnt elérhetetlennek, végül Carlos Sainz második, és Charles Leclerc negyedik helyével kellett megelégednie a Ferrari csapatának Monacóban. Ezt főként saját hibájuknak köszönhetik, miután pilótáikat szinte egyszerre hívták ki kerékcserére, amikor a száraz pályás gumikra terveztek váltani.

Mattia Binotto úgy látja, teljesen érthető a monacói versenyző csalódottsága, a legfontosabb pedig az, hogy tanuljanak a hibákból.

„Teljesen megértem Charles csalódottságát, én is így érzek az eredmény miatt. Valami nem stimmelt a döntéseinkben, amit egyértelműen felül kell vizsgálnunk. Alábecsültük az intermediate gumik tempóját abban a szakaszban, ezek pedig olyan hibák, amelyek előfordulhatnak, de sokkal fontosabb, hogy levonjuk a tanulságokat, és megértsük, miért történtek” – mondta Binotto a Sky Sports számára adott interjúban.



A Ferrari csapatfőnöke egy másik problémára is igyekezett rávilágítani, szerinte ugyanis a Red Bull versenyzői a kiállásuk után szabálytalanul érkeztek vissza a pályára mivel megérintették a sárga vonalat. A szakember azt szeretné, ha az FIA vizsgálat alá vonná az ügyet.

„Úgy gondoljuk, hogy ez egyértelmű volt a szabályok alapján. A két Red Bull a sárga vonalon ment a bokszból kifelé jövet, és a sportszabályzat szerint ez keresztezés. Ha megnézed a versenyzői feljegyzéseket, azok kimondják, hogy a jobb oldalon kell maradnod. Számunkra ez így nem teljesen érthető, ezért tisztázást kérünk az FIA-tól” – tette hozzá Binotto.

FRISSÍTÉS: a Ferrari meg is óvta a végeredményt emiatt!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: