DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Nem lesznek fejlesztések a Brit Nagydíjig

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetette első jelentős fejlesztési csomagját a Ferrari, a következőre azonban vélhetően egészen a Brit Nagydíjig kell várniuk – állítja a csapatfőnök Mattia Binotto.

A Ferrari a Spanyol Nagydíjra időzítette idei első fejlesztési lépcsőjét, Charles Leclerc-nek pedig sikerült is megszereznie a rajtelsőséget, és úgy tűnt, a futamgyőzelem is az övé lesz, azonban egy váratlan motorhiba feladásra késztette a fiatal monacóit. Ennek ellenére a csapat elégedett volt az újításokkal, amelyek némi előrelépést hoztak számukra a Red Bull-lal folytatott küzdelemben.

A következő átfogóbb csomagra azonban egészen a júliusi Brit Nagydíjig kell várnia a maranellóiaknak, elsősorban az elmúlt napokban többször is emlegetett költvégvetési plafonnak köszönhetően.

leclerc-ferrari-barcelona-1



A csapatfőnök, Mattia Binotto azonban elárulta, hogy más okok is szerepet játszanak a fejlesztések ütemezésében. „A költségvetési sapka nagyban befolyásolja, hogy mit tehetünk, és mit nem. Jól meg kell gondoljuk, hogy mit csinálunk, hiszen nem pazarolhatunk” – mondta az Autosportnak Binotto.

„Nem fogunk minden versenyre újításokkal érkezni, valószínűleg majd csak akkor, ha egy jelentős csomaggal tudunk előállni. Ezen kívül érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy mely versenyek következnek. Monacóra talán hozunk egy új első felfüggesztést a nagy kormányzási szögek miatt, aztán pedig Baku következik, amely egy utcai pálya. Ezek alapján úgy vélem, hogy talán a Brit Nagydíjra érkezhetnek majd újítások.”

Leclerc a barcelonai kiesésének köszönhetően elvesztette vezető helyét az egyéni összetettben Max Verstappennel szemben, a monacói azonban lelkes a fejlesztésekkel kapcsolatban.

„Természetesen csalódott vagyok a hiba miatt, ezt leszámítva azonban rengeteg pozitívuma volt a hétvégének, mert az újítások remekül működtek, és az egykörös tempónk is jó volt. Az elmúlt versenyeken nem volt jó a gumikezelésünk a Red Bullhoz viszonyítva, most azonban ebben is erősek voltunk, és a versenytempónk is erős volt. A mostani helyzetben a pozitívumokat kell megragadnunk, abból pedig volt bőven” – zárta gondolatait Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: