DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Új kihívást jelent nekem az idei Ferrari

Az F1-es Spanyol Nagydíjon újból hibázó pilóta nem tagadja: még mindig nem érzett rá teljesen az F1-75-ösre, amelyet továbbra sem tud a természetes stílusának megfelelően vezetni.

A barcelonai hétvége sem telt el Carlos Sainz-hiba nélkül: a spanyol ezúttal a vasárnapi futam első fázisában rontott a 4-es kanyarban és látogatta meg megforgása során a kavicságyat. A Ferrari versenyzője ennek ellenére bejött a negyedik pozícióban hazai nagydíján, de érthető módon nem volt túl lelkes. A hibája kapcsán ugyanúgy megemlítette a szelet, ahogy a néhány körrel később ugyanott hibázó, de később a futamot megnyerő Max Verstappen:

„Az autó egész hétvégén késhegyen táncolt nekem annál a kanyarbejáratnál, s az előttem haladó által felkavart levegő és egy nagy széllökés együttesen azt eredményezte, hogy elveszítettem az autó hátulját és kiforogtam. Előfordul az ilyesmi, tanulunk belőle és megyünk tovább” – fogalmazott a Formula1.com kamerái előtt Sainz, aki nem tagadta, hogy egyelőre még nem érzi komfortosan magát a 2022-es Ferrariban:

sainz-barcelona-f1-dppi



„Igyekszem pozitív és motivált maradni, hogy a lehető leghamarabb változtathassak a dolgok menetén Nem egyszerű: talán az onboard felvételekből és a hibákból is látszik, hogy eléggé küszködök ennek az autónak a vezetésével és azzal, hogy miképp hozzam ki belőle a maximumot. Egy teljesen új kihívást jelent a Formula-1-es karrieremben. A megszokott sémákon kívül kell gondolkodnom és vezetnem, ez pedig hibákkal jár, így tanulhatom meg, amit meg kell tanulnom.”

„Igyekszem leszegett fejjel megküzdeni ezzel és a lehető leghamarabb fordítani a tendencián. Balszerencse és saját hibák kombinációját láttuk eddig, ami szintén számít, de a jövőben ez vagy hirtelen megoldódik, vagy lépésről lépésre fordítom meg a dolgok állását, ezért tovább kell dolgoznom.”

Sainz azt is elismerte, hogy míg ő küszködik az F1-75-össel, addig a csapattárs Charles Leclerc parádézik, így természetesen megpróbálja ellesni, mit csinál jobban a monacói: „Vagy alkalmazkodsz, vagy az autót állítod kicsit jobban a stílusodhoz. Mindkét módszer időbe telik, tudásra és tapasztalatra van szükség hozzájuk. Ahogy hibákra és próbálkozásokra is. Ezen a folyamaton megyek épp keresztül. Ugyanakkor van egy srác Charles személyében, aki kiváló munkát végez ezzel az autóval. Nagyon magas szinten vezet, elképesztően lenyűgöző köridőket produkál, bámulatosan vezet, én pedig csak csodálni tudom ezt és bizonyos tekintetben lemásolni, valamint némileg magamhoz igazítani, hogy gyorsabb legyek.”

A spanyol pilóta hozzátette: a soron következő Monacói Nagydíjat magabiztosan várja, mivel a hercegség utcáin rendre jól szokott szerepelni, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a szűk pályán rendkívül fontos az autóban az önbizalom, így egyelőre nem tudja megjósolni, hogy ez meglesz-e nála a 2022-es Ferrarival a hétvégén vagy sem.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: