DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Egy hosszú versenyünk volt

Nehéz versenyen van túl Carlos Sainz, aki egy kicsúszás miatt veszített sok időt, ám a negyedik helyen ért célba, ami a maximum volt Barcelonában. A spanyol pilóta a szurkolói miatt sem adta fel.

Bár úgy tűnt, a Ferrari mindkét pilótája dobogóra állhat a Spanyol Nagydíjon, végül nem volt szerencséje a maranellói alakulatnak. Charles Leclerc egy technikai gond miatt állt ki az élről, némileg korábban pedig Carlos Sainz is visszaesett, miután kicsúszott a négyes kanyarban. A spanyol versenyző végül felzárkózott, és a negyedikként intette le a kockás zászló, de az ominózus hiba eléggé megnehezítette a dolgát.

„Hosszú verseny volt a számunkra. A széllökés és a megpördülés után megpróbáltam visszatérni, de az autó már nem volt ugyanaz. Elég sokat veszítettem, és próbáltam visszarázódni, de végül nem alakult úgy, ahogyan szerettem volna. Egyértelműen küzdöttem az egész versenyen, de néha előfordul az ilyesmi” – mondta Sainz a Sky Sports kamerái előtt a futamot követően.



A Ferrari spanyol versenyzője hazai közönség versenyezhetett, és ez motiválta abban, hogy a hiba ellenére is tovább harcoljon a pozíciókért.

„Sokat segítettek abban, hogy ne adjam fel. A megpördülés után azt hiszem, már nem voltam a pontszerzők között, de még egy sérült autóval is igyekeztem a legjobbat kihozni magamból. Ez nem a mi napunk volt, a rajt, a megpördülés, egyszerűen minden rosszul alakult. Küzdeni a sérülésekkel, elég nagy szenvedés volt” – zárta gondolatait Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: