DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Montoya szerint Hamilton nyerhetett volna

A tempója alapján akár a futamot is megnyerhette volna Lewis Hamilton a korábbi F1-es pilóta szerint. Juan Pablo Montoya úgy véli, a hétszeres világbajnokot meglepte az autója teljesítménye.

Már az időmérő edzésen is látszott, hogy a Mercedes jelentősen fejlődött. Az idény első futamain a konstruktőri címvédőnél rengeteg probléma jelentkezett, főként a pattogást tekintve, mellyel rengeteg időt veszítettek körönként. Erre úgy tűnik találtak valamilyen megoldást, mivel az új fejlesztéseknek hála, közelebb kerültek a Ferrari és a Red Bull kettőséhez.

George Russell Barcelonában a harmadik lett, Lewis Hamilton pedig az ötödik, de a tapasztalt brit pilóta akár többet is elérhetett volna Juan Pablo Montoya szerint, ha egykori csapattársa nem ütközik össze a rajt után Kevin Magnussennnel. A kolumbiait meglepte, hogy Hamilton az incidens után ki akart állni a versenyből.



„Azt hiszem, meglepő volt számára, hogy milyen gyors volt az autó a futam során, és ha nem történik az incidens az első körben, valószínűleg esélye lett volna megnyerni a versenyt. Szerintem a felénél izgatott lett, amikor elkezdett a pontok közelébe kerülni, és látta, hogy a tempója milyen nagyszerű. Úgy vélem, ez felpezsdítette, hogy egyre keményebben hajtson” – beszélt a legutóbbi futamról Montoya a Sky Sports Any Driven című műsorában hétfőn.

Az Indy 500 kétszeres győztese úgy látja, Russell egyelőre egykörös tempóban jobbnak bizonyult Hamiltonnál, de még sokat kell tanulnia a csapattársától.

„Szerintem George egykörös tempóban sokkal jobb munkát végez, mint Lewis. Egy kör alatt többet hoz ki az autóból, de amikor Lewis a legjobb formáját hozza, akkor nehéz. George egy körön is képes elvégezni a munkát, de sokat kell még tanulnia Lewistól a versenytempót illetően” – tette hozzá Montoya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: