DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso elnézést kért a kirohanásáért

A felügyelőket és a versenyigazgatót is kritizálta a Miamiban kapott büntetése után a kétszeres F1-es világbajnok, aki viszont az FIA elnökével folytatott beszélgetés után finomított az álláspontján.

Rendkívül kritikus hangot ütött meg Fernando Alonso a Formula-1-es Spanyol Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján, amikor a Miamiban kapott dupla büntetéséről kérdezték: a spanyol versenyző inkompetensnek nevezte a stewardokat, de az új versenyigazgatóról, Niels Wittichről is úgy vélekedett, hogy nincs meg a tudása a feladathoz.

A hírek szerint a kétszeres F1-es világbajnokot a megjegyzései miatt jelentették is a felügyelőknek (akárcsak tavaly Katarban Christian Hornert is, aki az egyik sportbíró kapcsán fogalmazott élesen), végül azonban nem rótták meg a pilótát. Ebben állítólag szerepet játszott, hogy Barcelonában Alonso találkozott Mohammed ben Sulayem FIA-elnökkel is – a verseny után maga a pilóta ismerte el, hogy már megérti az FIA álláspontját is:

alonso-barcelona-f1-dppi



„Talán most már másképp látom” – idézi szavait a Crash.net szaklap. „A munkájukat végezték Miamiban, mi pedig másképp látjuk a dolgokat az autóból és a pillanat hevében. Úgy gondolom, mindannyian együtt dolgozunk azért, hogy javítsunk a show-n. Ma például a rajongók egy szuper versenyt láthattak, és mi mindig azért vagyunk, hogy ezt segítsük elő.”

„A héten is beszéltünk egymással, nagyon jó barátok vagyunk Mohammeddel. Személyesen nagyon bízom Mohammedben, ahogy az FIA-t kezeli és amilyen más változtatásokat végrehajt, hogy javítson dolgokon. Teljes mértékben támogatom az elképzeléseit és amit csinál. Beszéltünk Miamiról és összességében az év alakulásáról. Meghallgatva őket látom az ő szempontjaikat, és látom, mit tudok másképp vagy jobban csinálni.”

Amikor konkrétan rákérdeztek arra, hogy bocsánatot kért-e a pénteken tett kijelentéseiért, Alonso röviden így válaszolt: „Igen, egyértelműen. Mohammedtől különösen.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: