DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen esélye már az első körben elszállt

Csak a pillanat hevében szidalmazta a rádión Lewis Hamiltont, de a dán elismeri: már a rajt utáni összeérésükkor véget ért érdemben a versenye. Mick Schumacher sem szállított pontot a Haasnak.

Rendkívül biztatóan alakult a szombati időmérő az F1-es Spanyol Nagydíjon a Haas számára, hiszen mindkét autóval bejutottak a Q3-ba. Vasárnap viszont gyorsan szertefoszlottak a reményeik, Kevin Magnussen ugyanis a 4-es kanyarban ütközött Lewis Hamiltonnal, akit a külső íven akart megelőzni. Bár a dán a rádióban ingerülten azt mondta, hogy a brit „tudta, mit csinál” és nekiment, később finomította az álláspontját:

magnussen-hamilton-contact-f1-barcelona



„Az csak a pillanat hevében hangzott el. Mondunk, amit mondunk, aztán utána megnézzük az esetet, ami gyakran egy egészen másik történet” – idézi Magnussent a Motorsport.com. A versenyző elmondta: még nem volt ideje visszanézni akkor a felvételeket, de később sem akar majd beszélni Hamiltonnal – aki szerint egyébként Magnussen ment neki.

A versenyfelügyelők jegyezték, de végül nem vizsgálták és szankcionálták az esetet. A dán azért volt frusztrált az incidens miatt, mert elmondása szerint azzal véget is ért gyakorlatilag a versenye. Pedig Magnussen szerint a VF22-es az ütközés után is jól muzsikált: „Nagyrészt elég jól ment. Úgy gondolom, elég nehéz taktikán voltunk az ütközés után, de a friss gumikon jól működött az autó.”

A Haas végül teljes egészében pont nélkül maradt Barcelonában, a kétkiállásos stratégia ugyanis Mick Schumachernek sem jött be, így egészen a 14. helyig hátracsúszott. „Nagyon szerencsétlenül jött ki. Nyilván tudtuk, hogy necces lesz a két kiállás, és végül nem fizetődött ki” – értékelt a német. „Úgyhogy ezt meg kell tanulnunk, és innen továbblépnünk. Nagyszerű szombatunk volt, valamint egy tiszta péntekünk, ami szintén hasznos. Jól sikerült a start és az első kör is, de talán nem volt meg utána a tempónk – talán jövő héten.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: