DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Max nem lenne verhetetlen a Formula-E-ben”

Nehéz dolga lenne az elektromos szériában Max Verstappennek Jean-Eric Vergne szerint. A sorozat kétszeres bajnoka úgy véli, a holland az F1 legjobbja, de a Formula-E-ben gondjai lennének.

Egykor a Toro Rosso pilótájaként pallérozódott az F1-ben, ma viszont a Formula-E sorozatának egyik legjobb pilótájaként tartják számon Jean-Eric Vergne-t, aki a DS Techeetah csapatában van jelenleg. A francia pilóta egy nagyszerű versenyt futott a szombati első futamon Berlinben, ahol a második helyen ért célba, a RacingNews365 holland kiadása pedig az F1, és az elektromos bajnokság közötti különbségekről faggatta Németországban.

„Néha nyersz, de valójában nem tudod pontosan, hogy mi megy jól, aztán néha nem jönnek a sikerek, és fogalmad sincs, miért volt ez. A titok az, hogy magadra koncentrálj, és a legtöbbet hozd ki a csomagból, de ez egy nagyon kemény munka.  Sok időt töltünk a mérnökökkel a gyárban és sok-sok napot a szimulátorban. Jóval többet dolgozom, mint az F1-ben, a Formula E versenyzői pedig sokkal több időt töltenek a szimulátorban, mint más kategóriákban” – mondta Vergne.



A 32 esztendős pilótát arról is megkérdezték, szerinte Max Verstappen mire lenne képes a Formula-E mezőnyében, Vergne pedig úgy véli, egészen más lenne a helyzet, mint a Formula-1-ben.

„Ha ellene versenyeznék a Formula-1-ben, őszintén szólva, nem tudnám legyőzni. Egyértelműen ő van a legmagasabb szinten jelenleg, de ha átjönne a Formula-E-be, akkor már nem lenne verhetetlen. Itt szerintem én vagyok a legjobb” – zárta mondandóját némi humorral a kétszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: