DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas csapatfőnöke többet vár Schumachertől

Günther Steiner továbbra is bízik a német pilótában, de úgy véli magasabb szinten kell teljesítenie. Az amerikai istálló csapatvezetője szerint Mick Schumacher hamarosan javulni fog.

Míg Kevin Magnussen a 2022-es évben eddig három alkalommal is pontot szerzett, csapattársa egyelőre továbbra sem tudott a legjobb tíz között zárni. Az utóbbi időben ezzel már a sajtó is komolyabban elkezdett foglalkozni, így természetesen a Haas csapatfőnökét is megtalálták ezzel kapcsolatban.

A szakember elismeri, hogy Mick Schumachernek magasabb szintre kell kapcsolnia, hogy ne maradjon el a dán versenyző mögött, mivel itt az ideje a fejlődésnek.



„Nem mondanám, hogy nagyot lépett előre a tél folyamán. Azt hiszem, az idei évre van egy referenciája, szóval volt oka annak, hogy visszavettük Kevint. Tudjuk, hogy mire képes. Nyilvánvaló, hogy egy jó versenyző, és Mick számára most már van referencia, így csak fel kell jönnie erre a szintre. Ezt ő is tudja, és jó lehetősége van erre. Egyszer majd élni fog vele, remélhetőleg előbb, mint utóbb. Szeretnénk, ha ő is pontokat szerezne, másokhoz hasonlóan” – idézte Steinert a RacingNews365.com

A csapatfőnök elárulta, hogy időben figyelmeztette versenyzőjét, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a csapatnak most, hogy a rajtrácson előrébb léptek.

„Folyamatosan érik, és idén azt mondtam neki, hogy minél feljebb kerülünk, annál kevesebb lesz a levegő. Egyre nehezebb lesz, minél előrébb kerülünk a tabellán. Nem könnyű bekerülni a pontszerzők közé, mert sok jó ember és sok jó csapat van ott, szóval remélhetőleg hamarosan megszerezheti az első pontját” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: