DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner: Füstbe ment a tervünk

Nem üres kézzel, hanem törött alkatrészekkel távozott Miamiból a Haas csapata Günther Steiner szerint. A csapatfőnök úgy véli, kizárólag magukat hibáztathatják a történtekért.

A kettős pontszerzés sem tűnt elérhetetlennek a legutóbbi versenyhétvégén a Haas alakulata számára, ám végül Kevin Magnussen és Mick Schumacher is hibázott, előbbi Lance Stroll, a német pedig Sebastian Vettel autójával ért össze, így egyik versenyzőjük sem zárt a legjobb tíz között.

A Haas csapatvezetője érthetően nem volt boldog az eredménnyel. Véleménye szerint egy nagyszerű lehetőségtől fosztották meg magukat.



 

„Rossz helyen voltunk a kvalifikáció után. Szerintem mindenki odatette magát, jó helyre kerültünk, aztán tíz körrel a vége előtt minden füstbe ment. Ki ne lenne csalódott egy ilyen hétvége után? Azt hiszem, csak magunkat hibáztathatjuk. Visszatértünk a pontszerző helyekre, és mindkét autónk ott lehetett volna, de az újraindítás után mindent elvesztettünk. Ez nagyon csalódást keltő, mert szerintem a srácok igazán összeszedték magukat. Elkövettünk néhány hibát, és most üres kézzel távozunk. Persze nem a semmivel, hanem törött alkatrészekkel” – mondta Steiner a Motorsportnak adott interjúban.

A szakember úgy gondolja, a folytatásban jó lehetőségeik lehetnek, mert az autóban megvan a potenciál.

„Ki kell használnunk a lehetőségeinket egy ilyen autóval. Vissza kell térnünk a kiindulóponthoz, és meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok Spanyolországban és Monte-Carlóban. Ennél jobban kell teljesítenünk, mert megvan hozzá az autónk. Az egész csapat üres kézzel távozik, és számomra a csapat a legfontosabb. Nem mondogathatjuk folyamatosan, hogy lesz még egy futam, mert hirtelen az év végéhez közeledünk, aztán várjuk a 24. futamot, és ez nem történhet meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: