DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Vettel egy értékes barát

Továbbra is barátként tekint Sebastian Vettelre a Haas német pilótája. Mick Schumacher szerint a Miamiban történt ütközés nem változtat ezen a tényen, inkább csak tanulniuk kell az esetből.

Bár közel volt karrierje első F1-es pontjaihoz, végül egy ütközés után ismét szertefoszlottak Mick Schumacher álmai. A fiatal pilóta a Miami Nagydíj 53. körében nagy csatában volt, és éppen Esteban Ocon ellen vívott, amikor összeért Sebastian Vettel autójával.

Az eset következtében a négyszeres világbajnok feladta a futamot, Schumacher pedig mindössze a 15. helyen ért célba. Az incidens után Vettel nagyon higgadtan értékelte a történteket, ami abszolút nem lepte meg a Haas versenyzőjét, mivel úgy véli, igazán jó a kapcsolatuk.



„Ez nem lepett meg, részemről ugyanaz a helyzet. Jó, hogy tanulhatok tőle, egy nagyon értékes barátom, de nyilvánvalóan mindannyian versenyzők vagyunk. Egyértelműen nehéz egy ilyet megítélni az autó belsejéből, szóval látnom kell kívülről, de biztos vagyok benne, hogy nekem is jó lesz tudni, mit gondol erről, Sebastian. Innen már csak tovább kell lépnünk” – idézte Schumachert a GP247.

A német pilóta szerint jó versenyük volt az ütközésig, így bizakodó a folytatást illetően.

„Azt hiszem a tempó rendben volt. Minden nagyszerű volt, de sajnos az utolsó körök kissé kaotikusak voltak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: