DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem fejlődtünk az öt verseny alatt

A hétszeres F1-es világbajnok szerint a Mercedes ugyanott tart tempóban, mint a szezon legelső versenyén – de nem adja fel, továbbra is hisz benne, hogy a kemény munkának meglehet a gyümölcse.

Eddig főként a küszködésről szól a Mercedes 2022-es szezonja a Formula-1-ben: az előző éveket nagyrészt uraló alakulat közelében sincs a Ferrarinak és a Red Bullnak, s olykor még a középmezőnyben sem feltétlenül a legerősebb konstrukciónak tűnik a W13-as. A legrosszabb viszont, hogy Lewis Hamilton szerint egyelőre nem is látszik előrelépés:

„Sajnos nem. Ugyanolyan a tempónk, mint volt az első versenyen” – nyilatkozta a Miami Nagydíj után a brit, akit a RaceFans.net szaklap idéz. „Úgyhogy tovább kell próbálkoznunk. Sajnos nem fejlődtünk ez alatt az öt futam alatt. Bízom benne, hogy egy ponton javulni fogunk. De addig is tovább kell próbálkoznunk és dolgoznunk keményen.”

hamilton-mercedes-miami-f1



A Mercedes problémájának fő forrása a delfinezésnek nevezett jelenség, de Hamilton szerint a vasárnapi versenyen nem is volt annyira vészes a pattogás: „Ma nem volt annyira rossz. Pályától, aszfaltfelülettől függ a dolog, meg attól, hogy milyen magasra állítjuk az autót, mert azzal csökkenteni lehet, úgyhogy most nem volt annyira vészes, csak épp gyorsak sem voltunk.”

Pedig Miamiban eleinte úgy tűnt, a Mercedes magára találhat, hiszen pénteken még George Russell volt a leggyorsabb, szombatra viszont visszatért a pattogás, így újra leszakadtak a legjobbakról. Toto Wolff csapatvezetőt ugyanakkor az optimizmussal tölti el, hogy a most hétvégén begyűjtött információk hozzásegíthetik őket a probléma orvoslásához:

„Ami a pozitívum, hogy az autó gyors, ha a megfelelő tartományba hozzuk. Viszont annak megértéséhez is közelebb kerülhetünk, hogy hol van ez a tartomány, ha kielemezzük a hétvégi adatokat” – vélekedett Wolff, aki azt viszont nem tudta megmondani, hogy ennek mikor láthatjuk a pályán is az eredményét.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: