DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Már specialisták vagyunk pattogásban

Toto Wolff szerint annyit pattognak a Mercedesek, hogy már igazi nagymesterek lettek ebben a kérdésben - megoldásuk viszont továbbra sincs, bár pénteken még úgy tűnt, hogy találhattak valamit.

Ugyan úgy tűnt a Miami Nagydíj hétvégéjének első részében, hogy jelentős előrelépést tett a Mercedes, de végül ez elmaradt, az időmérőn már nem működött jól az autó és a futamon is volt némi szerencséjük, amelynek az eredményüket köszönhették. Toto Wolff csapatvezető már viccelődik is azzal, hogy nincs megoldásuk a delfinezésre.

"Pénteken még úgy tűnt, hogy az alacsony leszorítóerős csomag működött és segített a delfonezésen. Aztán a pálya szombaton már nyilván sokkal jobban tapadt, a szél is feltámadt, úgyhogy kiderült, hogy nem volt gyógyír erre a delfinezésre" - mondta a futam után Wolff többek között a Formula.hu jelenlétében.

wolff_5



"Szerinten most már szakértőknek számítunk a pattogásban és különböző területekre tudjuk azt felosztani. Deflinezés, pattogás, megfeneklés, itt a teljes tárház. Alapvetően persze ugyanaz a probléma. Szerintem mindenki ugyanazt akarja, megfelelő leszorítóerőt a ground effectből, ez pedig trükkös kompromisszum, mert ha ez megvan, akkor nagyon gyors lehet az autó. Ha viszont nincs meg, nos ez történik velünk" - magyarázta.

"Nyilván van könnyű út, mondhatjuk, hogy jó, nem tudunk elég leszorítóerőt generálni a padlólemezből, legyen feszesebb az egész, aztán meglátjuk, hogy hol tartunk így teljesítményben. Ez valószínűleg jobb, mint ahol most tartunk. De még nem adtuk fel" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: