DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto: A csalódottság a fejlődés jele

Az előrelépés egyik jelének veszi csapata elégedetlenségét Mattia Binotto. A Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Miamiban elszenvedett vereség csak még nagyobb munkára készteti az istállót.

Bár az első sorból indulhattak, és Charles Leclerc nagyszerűen rajtolt a futam elején, végül a második és a harmadik hellyel kellett megelégednie a Ferrari csapatának a Miami Nagydíj végén. A maranellóiak természetesen nyerni szerettek volna, így nem voltak elégedettek a végeredménnyel, még a kettős dobogó ellenére sem.

A csapatfőnök szerint ez egyértelműen megmutatja, mekkora előrelépést tettek az előző évekhez képest.



„Természetesen, amikor két autóval indulsz az első sorból, reménykedsz egy jobb eredményben, egy győzelemben. Kétségtelenül csalódottak vagyunk, de nagyszerű a második és a harmadik hely miatt csalódottnak lenni. Ez azt jelenti, hogy a csapattagok, a versenyzők a Ferrarinál, már nem elégednek meg a második és a harmadik pozícióval. Ez egy előrelépés” – idézte Binotto szavait az F1i.com.

Az olasz szakember szerint a jelenlegi helyzet annak is köszönhető, hogy a Red Bull már korábban elkezdte fejleszteni az autóját, ám egyelőre nem aggódik emiatt túlzottan, mivel bízik a saját programjukban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: