DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Binotto: A csalódottság a fejlődés jele

Az előrelépés egyik jelének veszi csapata elégedetlenségét Mattia Binotto. A Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Miamiban elszenvedett vereség csak még nagyobb munkára készteti az istállót.

Bár az első sorból indulhattak, és Charles Leclerc nagyszerűen rajtolt a futam elején, végül a második és a harmadik hellyel kellett megelégednie a Ferrari csapatának a Miami Nagydíj végén. A maranellóiak természetesen nyerni szerettek volna, így nem voltak elégedettek a végeredménnyel, még a kettős dobogó ellenére sem.

A csapatfőnök szerint ez egyértelműen megmutatja, mekkora előrelépést tettek az előző évekhez képest.„Természetesen, amikor két autóval indulsz az első sorból, reménykedsz egy jobb eredményben, egy győzelemben. Kétségtelenül csalódottak vagyunk, de nagyszerű a második és a harmadik hely miatt csalódottnak lenni. Ez azt jelenti, hogy a csapattagok, a versenyzők a Ferrarinál, már nem elégednek meg a második és a harmadik pozícióval. Ez egy előrelépés” – idézte Binotto szavait az F1i.com.

Az olasz szakember szerint a jelenlegi helyzet annak is köszönhető, hogy a Red Bull már korábban elkezdte fejleszteni az autóját, ám egyelőre nem aggódik emiatt túlzottan, mivel bízik a saját programjukban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: