DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: A Red Bullnak meg kell állnia a fejlesztésekkel

Mattia Binotto szerint a költségsapka alatt nem lehet úgy fejleszteni, mint a Red Bull, így valamikor el kell fogynia az energiaitalosok pénzének - legalábbis ebben bízik.

A Miami Nagydíj után Charles Leclerc beszélt arról, hogy elment mellettük a fejlesztési versenyben a Red Bull, a monacói szerint gumikezelésben előttük jár a rivális és nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy ne maradjanak le jobban, illetve hogy válaszolni tudjanak. Mattia Binotto csapatfőnök egy dolgot azért hozzátett: csak nem tud ilyen ütemben fejleszteni végig Christian Horner csapata...

-00122014_208



"Tény, hogy a Red Bull folyamatosan fejlesztette az autóját a szezon kezdete óta és folyamatosan hozta a frissítéseket. Ha az utóbbi két versenyt nézem, ezek alatt több tizeddel gyorsabbak lettek. Az nem kétséges, hogy ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést, nekünk is fejlesztenünk kell és hozni az új alkatrészeket" - mondta a futam után Binotto.

"Azt remélem, hogy mivel létezik a költségsapka, a Red Bull egy pontot abbahagyja a fejlesztést, különben nem tudom megérteni, hogy hogyan csinálják mindezt. Nincs pénzünk arra, hogy minden futamra fejlesztéseket hozzunk, szerintem ez ennyire egyszerű a költségsapka miatt. Arra kell koncentrálnunk, hogy a megfelelő időben és a megfelelő dologra költsük a pénzt. A következő futamokon mi jövünk a fejlesztésekkel, nem meglepetés, hogy Barcelonába fontos csomagot viszünk, ami remélhetőleg eltüntetheti a Red Bullhoz képest jelenleg meglévő hátrányunkat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: