DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Zak Brown: Nem eladó a McLaren!

A wokingiak vezérigazgatója határozottan elutasította annak lehetőségét, hogy az Audi felvásárolja a komplett csapatot – igaz, azt elismerte, hogy egyeztettek a beszállni készülő gyártóval.

Noha hivatalos bejelentés még mindig nem érkezett arról, hogy a Porsche és az Audi valóban beszáll motorgyártóként a Formula-1-be 2026-ban, a Volskwagen-vezér néhány nappal ezelőtti nyilatkozata alapján ezt már szinte biztosra lehet venni. A Porsche kapcsán leginkább a Red Bull-lal való együttműködést emlegetik, az Audi helyzete viszont már érdekesebb: újabban főként az Aston Martinnal hozzák szóba őket.

brown-zak-mclaren-dppi



Viszont felmerült a McLarennel való kapcsolat is, sőt egy ponton még olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy az Audi teljes egészében felvásárolná a wokingi alakulatot. Ezt akkor is cáfolta a McLaren, most pedig Miamiban Zak Brown vezérigazgató adott igen határozott választ az ezzel kapcsolatos kérdésre:

„Nem. A részvényeseink rendkívül elkötelezettek a McLaren iránt” – idézi Brownt a RacingNews365.com portál. „Egyeztettünk az Audival, de nem vagyunk eladók. Elkötelezettek vagyunk a jövőnk iránt, remekül teljesítünk a pályán. A részvényeseink jelentős befektetésekkel adták meg a csapatunknak a forrásokat, amelyekkel visszakerülhetünk az élre. Kereskedelmileg jól teljesítünk, remek a csapatszellem is. Nem gondolkodunk a McLaren eladásában. Andreas feladata eldönteni, milyen erőforrás dübörögjön az autó hátuljában, de szó sem lehet a McLaren felvásárlásáról.”

Brown tehát azt elismerte, hogy szóba jöhet az Audi mint motorpartner 2026-tól, azt viszont kizárta, hogy eladóvá válna a csapat, így a McLaren név biztosan nem tűnik el a Formula-1-ből. Az elnök-vezérigazgató azt is kihangsúlyozta, hogy nagyrészt az MSP Sports Capital befektetése révén anyagilag sincsenek rászorulva az eladásra, sokkal jobb helyzetben vannak, mint 18 hónappal korábban, amikor még a koronavírus-járvány éreztette a gazdasági hatásait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: