DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: A fejlesztéseink működnek

Úgy tűnik, két hónapnyi szenvedés után a gyári Mercedes beletalált valamibe, ami a fejlesztéseket illeti. Az autó teljesítménye jelentősen javult, bizakodhatnak Hamiltonék.

Akik megszokták, hogy a Mercedesek nem küzdhetnek a legjobb pozíciókért 2022-ben, valószínűleg immáron ismét azt fogják látni, hogy George Russell és Lewis Hamilton a mezőny első felébe, leginkább az első ötbe került újra előre. Jó eséllyel az Imoláig látott szenvedés már a múlté.

Egészen új fejlesztéseket hozott a Mercedes Miamiba, ez pedig az első két szabadedzésen rögtön meg is látszott. Bár Max Verstappen még gondokkal küzdött és nem tudni, ki milyen programot teljesített, azt az Ezüst Nyilaknál is elismerik, hogy sikerült javítani eddigi problémáikon. Russell a második szabadedzésen például az élen végzett.

Hamilton és Russell is bizakodhat, a Mercedes fejlesztései működni látszanak


„Azt még nem merjük kijelenteni, hogy jelentős előrelépéssel jelentkeztünk a frissített alkatrészeinkkel, de a hétvége kétségtelenül biztatóan indult számunkra. Folyamatosan igyekszünk faragni az autónk súlyán, de még mindig túl nehéz. De úgy tűnik, a változtatásaink egyelőre remekül beválnak” – mondta el a Sky Sports adásában Andrew Shovlin, a Mercedes egyik főmérnöke.

„Eddig a gumik felmelegítésével küzdöttünk, most azonban vigyáznunk kell a túlmelegedéssel. Nem tudjuk, de talán ez is a jobb teljesítmény irányába tolt el minket. Nem örülünk túl korán, pontosan tudjuk, hogy még rengeteg munkánk maradt, amíg teljesen felzárkózunk.”

„Még mindig pattog az autónk az egyenesben, de egyértelműen csökkent a mértéke. Pályáról pályáról változik, hogy mennyire zavarja ez a gép teljesítményét és vezethetőségét. Úgy tűnik, itt jól működik az autónk, de csak a szabadedzések azok, ahol lehet próbálgatni a W13-as lehetséges beállításait. Egyelőre nincsenek olyan problémáink, mint Imolában” – mutatott rá Shovlin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: