DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alfa Romeo: Megmutattuk, hogy nem véletlen a formánk

Frederic Vasseur csapatvezető szerint az imolai teljesítményük a bizonyíték arra, hogy erős csomaggal rendelkeznek idén az F1-ben – ennek ellenére sem akarják elbízni magukat.

Az Alfa Romeo a 2022-es szezonkezdet egyik pozitív meglepetése: miközben tavaly csupán a sereghajtó Haast tudták megelőzni a konstruktőri értékelésben, idén tempó alapján – mindenekelőtt Valtteri Bottas révén – a középmezőny elejében harcolnak. Másfél hete az Emilia-Romagna-i Nagydíjon a finn pilóta a negyedik helyért is küzdött a Mercedesben ülő George Russell ellen.

alfaromeo-imola-2022-f1



Frederic Vasseur szerint erre a teljesítményre pedig lehet alapozni Miamiban is – ugyanakkor azt is tudja, hogy a kezdeti biztató produkció ellenére sem dőlhetnek hátra:

„Erős pozícióból és magabiztosan vágunk neki ennek a hétvégének. Megmutattuk Imolában, ahol a legelőkelőbb helyekért harcoltunk, hogy nem a véletlen műve volt a szezon eleji formánk” – idézi az Alfa Romeo csapatfőnökét a MotorsportWeek.com szakoldal. „Igazából minden egyes fordulón egyre javulunk, és olyan helyzetben vagyunk, amikor learathatjuk a munkánk gyümölcsét, ugyanakkor nem szabad, hogy elragadtassuk magunkat.”

„Még mindig nagyon sűrű a teljes mezőny és a legapróbb teljesítménybeli változás, legyen az köszönhető a pályának vagy a fejlesztéseknek, jelentős borulást eredményezhet a sorrendben. Ezért kell továbbra is keményen dolgoznunk azon, hogy mindent kihozzunk a csomagunkból: tudjuk, hogy minden futamon bőségesen gyűjthetünk pontokat, de hibátlanul kell mindent kiviteleznünk is ahhoz, hogy legyőzzük az ellenfeleinket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: