DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Alfa Romeo elkapná a McLarent

Többek között a wokingi istállóval harcolna az Alfa Romeo, amiben segítségükre lehet, hogy a hétvégén egy vadonatúj helyszínre látogat el a mezőny. A csapat pályamérnöke bizakodva tekintett előre.

Miami mindenki számára egy ismeretlen terep lesz, mivel először rendeznek nagydíjat az utcai pályán. Az Alfa Romeónál úgy érzik, ez kiváló esélyt adhat arra, hogy tovább folytassák jó szereplésüket, és újabb célokat tűzzenek ki maguk elé, most például azt, hogy legyőzzék a McLareneket, vagy az Alpine csapatát.

Xevi Pujolar úgy látja, ennek a pályának a karakterisztikája kedvezhet a versenygépüknek.

„Erősebbek lehetünk, mint Imolában, úgy gondolom, hogy a pálya típusa talán egy kicsit jobban fekszik majd nekünk, de mindenkinek kihívást jelent. Most már van egy elképzelésünk, a szimulátorba is betettük az elrendezést, és minden mást, de hogy valójában hogyan fog kinézni, azt akkor kell megtudnunk, amikor ott leszünk. Látni fogjuk a pályát, ahol azt hiszem, jók lehetünk, viszont meg kell néznünk, hogy milyen lesz valójában az aszfalt. Nagyok az elvárások a csomaggal kapcsolatban, és hogy a McLaren, vagy az Alpine ellen harcolhatunk, ami elég biztatóan hangzik” – mondta Pujolar a Motorlat riportere számára.



Az alakulat mérnöke szerint egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni az új pályával kapcsolatban, így talán még az eddigieknél is fontosabb lesz, hogy kedvező pozíciókból indulhassanak vasárnap.

„Miami más formátumú lesz a versenyhétvégén, szóval remélhetőleg előrébb tudunk indulni a rajtrácson. Ez mindenképp segítene, különösen a McLarennel való harcban, vagy az Alpine ellen. Ez a következő célunk, és megmutattuk, hogy közeledünk hozzájuk. Eljutottunk oda, hogy ez lehetséges ezen a hétvégén, azt viszont nem biztos, hogy képesek leszünk erre, mert nem tudjuk, mit vetnek be Miamiban. Biztosan nyomni fogják, és szerintem ez egy egészséges verseny, ami mindenkinek jót tesz” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: