DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Júliusban döntenek az Alfa Romeo jövőjéről

Az eredmények mellett a gazdasági szempontokat is figyelembe veszik az Alfa Romeo további F1-es szerepvállalásával kapcsolatban. A márka jövőjéről nyáron tesznek majd bejelentést.

2018-ban tért vissza a Formula-1-be az Alfa Romeo név, a Sauberrel kötött partnerség révén. A Svájci alakulattal kötött tavaly nyáron meghosszabbították a szerződésüket, ám a megállapodást évente értékelésnek vetik alá.

A csapat az utóbbi esztendőkben a mezőny végére esett vissza, idén viszont az új szabályoknak köszönhetően előrébb kerültek, Valtteri Bottas rutinja révén pedig értékes pontokkal gazdagodtak. A márka részéről a teljesítmény mellett a gazdasági oldalát is megvizsgálják a dolgoknak.



„Az Alfa Romeo és a Sauber közötti partnerség jövőjét júliusban jelenthetjük be. Ez nem lesz egy bonyolult folyamat. Két szempontot fogunk értékelni, az eredményeket és a gazdasági megtérülést” – idézte a Motorsport Jean-Philippe Imparato, az Alfa vezérigazgatójának szavait.

A Stellantis autóipari csoport vezérigazgatója, Carlos Tavares Imolában is jelen volt a legutóbbi versenyhétvégén, ahol pozitív fejleményekről számolt be.

„A Stellantis mindennapjait mozgató versenyszellem tökéletes illusztrációjaként az F1 egy rendkívüli innovációs laboratórium, ahol a leginnovatívabb megoldásokat tesztelik a teljesítmény és a megbízhatóság növelésének végső céljával. Számunkra hihetetlen lehetőséget jelent, hogy ezt az egyedülálló tudást átültessük a szériaautóinkba. Az Alfa Romeo itt szerzett tapasztalatai kulcsszerepet fognak játszani a márka fejlődésében a villamosítás és az összekapcsolhatóság új korszaka felé” – mondta Tavares.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: