DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Bottas: Meglep, hogy Hamilton és a Mercedes ennyire szenved

A téli tesztek után mindenki azt gondolta, hogy Toto Wolff és Lewis Hamilton csak a szokásos terelést végzi, amikor a gyenge autóról panaszkodik. De a Mercedes valóban mellélőtt, Bottas pedig legyőzné újra és újra.

Az elmúlt évek Formula-1-es szezonjaihoz képest egészen meglepő erősorrend rajzolódik ki elénk idén, a nyolc éven át domináló Mercedes idén jó esetben is csak a középmezőnyt erősíti. Lewis Hamilton különösen látványosan szenved az idei autóval, George Russell sokkal inkább ráérzett a láthatóan nehezen vezethető autóra.

Dzsidda után Imolában is terített betli volt Lewis Hamilton teljesítménye az időmérőn és a versenyen is, múlt vasárnap még a pontszerzéstől is nagyon távol volt. Tavalyi csapattársát, Valtteri Bottast rendkívüli módon meglepi a Mercedes és Hamilton szenvedése, de ha már így alakult, szeretne év végén is korábbi kenyéradója előtt végezni.

Bottas szeretné, ha év végén az Alfának több pontja lenne, mint a Mercedesnek - lehetséges?


„Úgy lettem ötödik, hogy csak 0,6 másodpercre maradtam el a jobbik Mercedes-pilótától. Egyértelmű, hogy boldog vagyok, hogy ilyen helyzetben vagyunk idén, élvezem eddig az évadot. Vasárnap jobb volt a versenytempónk, mint a Mercedesé, de ennél is fontosabb, hogy az autó fejlesztésére összpontosíthattam egész hétvégén, remélhetőleg a következő versenyeken ezt is tovább tudjuk folytatni” – idézi Valtteri Bottas szavait a RacingNews365.com.

„Nem tudom az okait, hogy miért szenvedhet ilyen mértékben a Mercedes, a technikai részletekbe nem láthatunk bele. Imolában pedig láthattuk, hogy Hamilton beragadt más, lassabb autók mögé és amikor egy ilyen DRS-vonat kialakul, sosem könnyű előzni.”

„George kiválóan rajtolt, ez volt a versenyen elért sikerének titka, de biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező versenyeken Lewis is sokkal erősebb teljesítményt nyújt majd. Meglep, amit látok tőlük, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire kifog a Mercedesen a szabályváltoztatás. De így is gyűjtögeti a csapatuk a pontokat, én viszont azt remélem, hogy a végső elszámolásnál nekünk, az Alfa Romeo pilótáinak több pontunk lesz” – tekintett előre a tapasztalt finn, aki idén teljesen újjászületett az Alfánál és élvezi a vezérpilóta szerepet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: