DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Steiner: Magnussen tanárként viselkedik

Nagyon korrekt, és igazi tanára lett csapattársának Kevin Magnussen. A dán versenyző Günther Steiner szerint rendkívül jól kezeli a helyzetet, és sokat ér a tapasztalata.

Egy év kihagyás után, szinte az utolsó pillanatban tért vissza Kevin Magnussen a Formula-1 mezőnyébe. A dán pilóta Nyikita Mazepint váltotta, idén pedig kiváló formában van. Rutinjára abszolút építeni tud a Haas istállója, de a csapattársa Mick Schumacher is.

A német versenyző 2022-ben kezdte meg karrierje második szezonját, csapatfőnökük pedig úgy látja, Schumacher referenciaként tekinthet Magnussenre, aki egyfajta tanárként viselkedik a fiatalabb kollégájával szemben Günther Steiner szerint.



„Igen, azt mondanám, hogy ez igaz. Ahogy mindig mondom, jó az, ha van egy olyan ember Mick számára, mint ő, hogy referenciaként tekinthessen rá. Még ha Kevin még fiatal is, már elég régóta csinálja ezt, és nagyon érett, szóval igyekszik segíteni Micknek, mert tisztában van azzal, hogy a csapatért kell dolgoznia. Ezért van itt” – idézte Steinert a PlanetF1.

A szakember szerint Schumacher rengeteg dolgok elsajátíthat mostani csapattársától, ami hosszútávon kifejezetten hasznos lehet.

„Mick számára jó a helyzet. Van egy olyan ember mellette, mint Kevin, aki nagyon korrekt, és minden információt megad neki. "Sokat tanulhatsz magadtól is, de ha van egy tanárod, úgy jóval gyorsabban megy” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: