DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Magnussen nem érzi magát falkavezérnek

Alaptalannak gondolja azokat a kijelentéseket a dán pilóta, hogy ő lenne a Haas alapembere. Szerinte a tapasztalata nem jogosítja fel semmilyen szerepre, és csapattársa munkája is éppoly hasznos.

Amikor kiderült, hogy Nyikita Mazepin távozni kénytelen a Haastól, a csapat igyekezett egy tapasztalt versenyzővel pótolni őt. Günther Steiner végül egykori pilótájukat, Kevin Magnussent hívta vissza, aki azóta pontokat is szállított az istállónak, meseszerűvé téve a visszatérést.

A dán versenyző imázsa sokat javult azóta, hogy újra Haas-egyenruhát öltött, ő maga azonban nem érzi úgy, hogy a csapat megmentőjét vagy egyáltalán vezéregyéniségét kellene látni benne. Nemrég a Formula-1 hivatalos podcastje szólaltatta meg őt, amelyben igyekezett a társára is vetíteni a rivaldafényt. „Nem igazán érzem magam annak” – jelentette ki arra a kérdésre, hogy milyen a csapat vezéregyéniségének lenni, majd Mick Schumacherre terelte a szót.

„Persze, én vagyok a tapasztaltabb, ezzel tisztában vagyok, és igyekszem is felhasználni ezt, segíteni a csapatot. De nem érzem úgy, hogy ez feljogosítana bármire. Mick pedig épp ugyanolyan jó. Bár csak egy év tapasztalata van, rendkívül intelligens, és szó sincs arról, hogy a csapat ne hallgatna rá. Nagyon kiegyensúlyozott ez, egyáltalán nincs akkora különbség köztünk e tekintetben, mint gondolnák” – kezdte Magnussen.



A dán méltatta fiatal csapattársa tanulékonyságát, és elárulta, egyáltalán nem jellemző kettejükre a távolságtartás. „Nagyon nyitott vagyok Mickkel, nem érzem úgy, hogy bármit titkolnom kellene előle. Ha tudom segíteni őt, az az egész csapatnak és nekem is jó. Rendkívül érdeklődő, sokat kérdez. Ilyet nem mindig tapasztalsz két versenyző között, néha túl büszkék, hogy együttműködjenek vagy kérdezzenek, vagy egyszerűen csak félnek gyengének mutatni magukat. Mick nem ilyen.” Magnussent még az sem érdekli, ha a tanítvány egyszer túlszárnyalja mesterét. „Ha azért, mert segítettem neki, jobban megy majd nálam, akkor én tanulhatok majd tőle. Így tudjuk egyre feljebb húzni egymást. Remélem, ez is fog történni.”

A 29 éves versenyző többek között a fentiek miatt is sikeres karriert jósol ifjú kollégájának; úgy véli, nem csak a neve miatt érdemelte ki, hogy a királykategóriába kerüljön. „Mick remek srác, két lábbal áll a földön, és nagyon udvarias. Mindenki szereti. Az első perctől kezdve nagyon nyitott is volt. Folyamatosan tanulni szeretne, és mindig jók a meglátásai is. Nem keres kifogásokat, őszinte, még hibák esetén is. Az attitűdje kiváló, és egyértelműen nagyon tehetséges. Nyilvánvalóan elég nehéz neki a vezetékneve miatt, sokan azt hiszik, csak azért van itt, mert Schumacher. De minden megvan benne, ami az F1-hez kell. Sok versenyzőnek például még egy F3-as bajnoki címe sincs, mégis itt vannak, én is. Mick tehetséges, és jól fog teljesíteni” – dicsérte a csapattársat Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: