DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher: Magnussennel mindent meg tudunk beszélni

Az orosz-ukrán konfliktus következményeként Nyikita Mazepin elvesztette ülését a Haanál, helyére pedig a csapatnál korábban évekig versenyző Kevin Magnussen érkezett. Schumacher örül a dánnak.

Pusztán pártatlan külső szemlélőként is egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy sportszakmai szempontból jobb nem is történhetett volna a Haasnál azzal, hogy Kevin Magnussen leváltotta Nyikita Mazepint, hiszen a dán már a szezonnyitón az ötödik helyet érte el, majd Szaúd-Arábiában is a kilencedik helyen célba érve pontot tudott szerezni.

Mick Schumachernek ez a bravúr eddig nem jött össze, a figyelmet pedig egyelőre csak a hatalmas dzsiddai becsapódásával tudta idén felhívni magára. A német pilóta ugyanakkor örül annak a ténynek, hogy egy olyan társat kapott maga mellé, aki tapasztalt, hiszen van mit tanulnia tőle.



„Ő már sokkal régebb óta van a motorsport világában, mint én” – kezdte Schumacher a Racing News 365-nek adott interjúban. „Sokat ér a csapatnak a jelenléte, én pedig örülök, hogy van kitől tanulnom. Több éven át vezetett F1-es autókat, kipróbálhatta a különböző szabályokat és korszakokat, az pedig, hogy idejön és egyből ráérez az új autókra, hatalmas bónusz számunkra.”

„Talán nem is a vezetési stílusában kell keresnem a megoldást arra, hogy jobb lehessek, hanem a hozzáállásában, arra, ő hogyan épít fel egy hétvégét és a visszajelzéseit is össze tudom vetni a sajátjaimmal. Ez egy olyan terület, ahol mindketten tanulhatunk a másiktól, így minden egyes apró infót megosztunk egymással.”

„Nyíltan megbeszéljük egymással, hogyan veszünk be egyes kanyarokat, miként értékeljük az autó viselkedését, annak érdekében, hogy javítsunk a teljesítményen. Néhol én vagyok gyorsabb, másutt pedig Kevin, így pedig tudjuk, hogy úgy vághatunk neki az időmérőnek, hogy a garázs mindkét oldala a lehető legfelkészültebb” – méltatta új csapattársával kialakuló kapcsolatát Schumacher.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: