DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: A Mercedesnek a 2023-as éve is rámehet

Az Ezüst Nyilak 2014 óta tartó dominanciája egyértelműen véget ért a Formula-1-ben, kérdés, hogy mennyi ideig. A Mercedes korábbi bajnoka szerint, ha zsákutcában jár az istálló, a jövő év is mehet a kukába.

A szezon előtti teszteknél még mindenki azt gondolta, a Mercedes valójában nem is szenved, csak az elmúlt évekhez hasonlóan altatja a konkurenciát. Négy versenyhétvége után már láthatjuk, hogy ezúttal nem volt szemfényvesztés Toto Wolffék visszafogott teljesítménye, az autó önerőből még a dobogót sem képes elérni.

Lewis Hamilton még George Russellnél is látványosabban szenved a W13-as vezetésével és Imolában pontot szerezni sem sikerült a hétszeres világbajnoknak. Nico Rosberg kicsit félti a Mercedest, hogy ha nem találnak gyorsan ellenszert jelenlegi súlyos lemaradásukat okozó problémáikra, akkor 2022 után 2023-at is sutba dobhatják, mert az autó lassú marad.

„Volt némi feszültség Toto és Lewis között a garázsban, mert Hamilton most olyan dolgot kénytelen tenni, ami nem illik a stílusához. Toto Wolff pedig az egyetlen ember a csapatban, aki valóban keményen megmondhatja a véleményét Lewisnak. Kettejük kapcsolatán már egyértelműen láthatjuk a repedezés jeleit” – mondta el véleményét Nico Rosberg a Sky Germany adásában.

Hamilton és Wolff között olyan viták alakultak ki, amelyek a korábbi években soha


„Nagyon nehéz optimistának maradniuk ebben a helyzetben. Mivel látják a világbajnoki összetett állását és legbelül valószínűleg már tudják, hogy nagy százalékben az ő esélyeiknek az idei évben lőttek. A baj viszont nem jár egyedül. A következő évi versenyautó fejlesztése ebben az időszakban már elkezdődik és így nagyon nehéz lesz fejleszteni, amikor még a jelenlegit sem voltak képesek munkára bírni és megfejteni.”

„Ha rossz úton járnak és a fejlesztés iránya helytelen vágányra terelődik, már most megvan a veszélye, hogy a következő évük is a kukába megy. Nyomás alatt kell dolgozniuk, hogy minél előbb kiutat találjanak a jelenlegi problémákból, egyáltalán rájönni, hogy miért nem megy az autó.”

„Nem kérdés, hogy Wolff és Hamilton között nagyon erős a kötelék. De ha így folynak tovább az események, egyre melegebb lesz a pite. Lewis egyre többet panaszkodik a csapatra és a mérnökökre, ezzel pedig tovább erősíti a belső feszültséget. Toto erős vezér, irányítása alatt kell tartania az eseményeket” – tette hozzá Rosberg.

Hamilton valóban számos nyilatkozatában és rádióbeszélgetésében korholta már a csapatot idén, elég gyorsan eljutottunk idáig onnan, hogy alig fél éve még azt mondta, messze a Mercedes a világ legjobb csapata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: