DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Verstappen Leclerc-ről: „Könnyű volt hibázni”

Az imolai győztes szerint a trükkös körülmények miatt benne volt a pakliban egy olyan megforgás, amit ferraris riválisa produkált. A holland beszélt Lewis Hamilton lekörözéséről is.

Kiválóan alakult Max Verstappen számára a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj, hiszen a sprint után a vasárnapi versenyt is megnyerte, ráadásul a leggyorsabb kör is az ő neve mellé került, így maximális pontszámmal zárta az imolai hétvégét. Mindemellett a világbajnokságot vezető Charles Leclerc pedig hibázott, így a biztosnak tűnő harmadik hely helyett csupán hatodikként futott be, aminek köszönhetően a holland jelentősen megközelítette őt a vb-tabellán.

A futam utáni sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – Verstappen beszélt ellenfele megforgásáról: „Könnyű elkövetni egy ilyen hibát, hiszen keményen nyomta, hogy megpróbáljon harcolni Checóval, de ez nyilván fájdalmas számára. Szerintem tudja ezt magától is, nincs szüksége rá, hogy ezt mástól hallja közülünk. De még hosszú a bajnokság, és igen, rengeteg pontot nyertünk, ami nem túl jó hír számára, de nem tud rajta változtatni egyelőre és nem is szándékosan csinálta.”

verstappen-p1-imola-rb-2022



Miközben idei riválisa hibázott, tavalyi nagy ellenfele, Lewis Hamilton pontot sem szerzett Imolában, sőt Verstappen még le is körözte a Mercedes versenyzőjét. A Red Bull-os elmondta: nem érte mindez váratlanul, és különösebb elégedettséggel sem tölti el. „Egész évben lassúak voltak, szóval nem túl nagy meglepetés. Ez van” – mondta el szűkszavúan.

Ami viszont a saját versenyét illeti, azzal már jóval elégedettebb volt a címvédő, főleg a bahreini és a melbourne-i műszaki hibás kiesések után: „Összességében nem sikerült fantasztikusan a szezon kezdete, úgyhogy szükségünk volt egy jó hétvégére. Nem számítottam erre, de hihetetlen egy ilyen hétvége: kettős győzelem a csapatnak, és megszereztem a maximum pontszámot. Kiválóan kézben tartottuk a futamot, nem hibáztunk, a csapat jó döntést hozott az intermediate-ről slickre váltásnál, onnan pedig kontrolláltuk a versenyt.”

„A tv-ben könnyűnek tűnhetett, de így is koncentrálnunk kellett, el kellett kerülnünk a lekörözötteket, hiszen könnyű lett volna rámenni egy nedves foltra vagy blokkolni a kerekeket és lesodródni a pályáról. De sikerült, az autó is remekül működött, már a szombati sprinten láttuk, hogy jó a tempónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: