DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Russell levadászása motiválta Bottast

Tavalyi autóját üldözte az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj nagy részében a finn, megelőznie azonban nem sikerült utódját. A futam eleji koccanása nem volt hatással az Alfa Romeo tempójára.

Akár már az első kanyarokban véget érhetett volna Valtteri Bottas számára az imolai futam, ugyanis nekikoccant a Carlos Sainzcal ütköző Daniel Ricciardónak. A finn azonban pozíciót sem vesztve tudta folytatni, nem is rossz tempóval, ami meg is lepte az Alfa Romeo versenyzőjét:

bottas-alfa-imola-futam„Eleinte aggódtam, mert elég nagy volt az ütés, de szerencsére talán a megfelelő szögben találtam el” – idézi a RacingNews365.com szaklap a pilótát. „Hirtelen Sainz érkezett jobbról, Ricciardo pedig eltalálta. Nem volt időm reagálni. Igazából meg is lepődtem, hogy elég jó tempóban tudtam folytatni, és végül nem is veszítettem egyetlen pozíciót sem.”

Bottas a futam jelentős részét azzal töltötte, hogy George Russellre próbált közeledni, s az utolsó körökre utol is érte a britet – igaz, megelőznie már nem sikerült. A csatát pikánssá tette, hogy tavaly Imolában ütköztek, valamint éppen Russell vette át a helyét a Mercedesnél:

„Próbáltam nem gondolni rá!” – nevetett a finn. „De a Mercedes és George jelentette a motivációmat a verseny során, hogy minden körben nyomjam neki és talán a végén legyen lehetőségem. Végül nem jött össze. Nagyjából tíz másodpercet veszítettem a bokszutcában, anélkül bizonyosan másként alakult volna a történet” – fogalmazott Bottas, aki hozzátette: azért is örül az imolai ötödik helynek, mert úgy érzi, a hétvégén bevetett fejlesztések révén még erősebbé vált az Alfa Romeo versenygépe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: