DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Horner: Ez a valaha volt egyik legjobb eredményünk

Két hete Melbourne-ben még Verstappen újabb műszaki hibája miatt bosszankodhatott a Red Bull, ezért is tartja komoly teljesítménynek az imolai kettős győzelmet az F1-es csapat főnöke.

Hiába volt hazai pályán a Ferrari, végül a Red Bull kettős győzelmével ért véget a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj: Max Verstappen és Sergio Perez révén a 2016-os Malajziai Nagydíj óta először ért el ilyen eredményt az energiaitalos istálló. Nem véletlen, hogy Christian Horner csapatfőnök rendkívül boldog volt, főleg a holland két héttel ezelőtti kiesésének fényében:

„Ez volt a visszavágás, amire szükségünk volt az Ausztráliában történtek után” – idézi Hornert a Motorsport.com szakoldal. „Fenomenális csapatteljesítmény volt ez, mivel kockázatot vállaltunk erre a hétvégére megérkezve azzal, hogy bevetettünk néhány apró újítást az új autón úgy, hogy csak egyetlen szabadedzésünk volt.”

f1-imola-sunday-207



„De az első pillanattól kezdve támadtunk, és mindkét pilótánk hihetetlen volt. Max és Checo is briliánsan vezetett a hétvégén, így jött össze a kettős győzelem, elismerés a csapatnak ezért. A valaha volt egyik legjobb eredményünk ez, ahogy összeszedtük magunkat Ausztrália után és Imolában egy ilyen eredményt értünk el.”

A Red Bull eredménye azt is jelentette, hogy jelentősen közelítettek a Ferrarira, amely Carlos Sainz kiesése és Charles Leclerc megforgása után csak egy hatodik helyet szerzett Imolában. Horner a Leclerc-hiba kapcsán elmondta, hogy épp a sikán volt az a rész, ahol a monacói rendre gyorsabb volt, mint az általa üldözött Perez, de egy ilyen hiba benne van a pakliban, és bónusz számukra a vb-éllovas által eldobott pontmennyiség – ugyanakkor azt is tudja a csapatfőnök, hogy még rendkívül sok van hátra a bajnokságból:

„Hosszú-hosszú még ez a szezon, de szerintem sok önbizalmat meríthetünk ebből a hétvégéből. Természetesen fontos volt számunkra a bajnokság szempontjából, hogy ledolgozzunk némi ponthátrányt a Ferrarival szemben, és ezt meg is tettük mindkét tabellán. Erre próbálunk építkezni Miamiban, egy vadonatúj pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: