DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Gasly: Nem volt nehéz tartanom Hamiltont

A francia szerint a hétszeres vb-első pechjére mindig olyan pályán ragad be mögé, ahol nehéz előzni – márpedig az AlphaTauri versenyzője úgy látja, Imolában ez még DRS-sel is szinte lehetetlen volt.

Lewis Hamilton számára a slickre váltás után arról szólt a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj jelentős része, hogy Pierre Gaslyt próbálta meg előzni, ám előbb DRS nélkül, majd az állítható hátsó szárny használatával sem tudta elkapni a franciát. Pontot egyikük sem szerzett, hiszen a 12. és 13. helyen látták meg a kockás zászlót, mivel az AlphaTauri versenyzője pedig Alexander Albon Williamsén nem tudta áthámozni magát.

gasly-hamilton-imola-rb-2022



Gasly a Hamilton elleni védekezés felől közelítve értékelte a vasárnapját: „Valószínűleg ez volt az egyetlen dolog, ami az egész futamon történt” – idézi őt a Motorsport.com. „Ő beragadt mögém, én beragadtam a Williams mögé, az pedig az előtte lévő autó mögé. Ez egy vonat volt egyszerűen.”

„Szóval igen, nem volt igazán izgalmas verseny, eléggé frusztráló volt inkább. Még a DRS-sel sem tudtunk előzni vagy legalább megpróbálni. Tudjuk, hogy ha rosszul sikerül a kvalifikáció, márpedig mi hibáztunk, akkor rettenetesen nehéz hátulról indulni, és szerintem ennek fizettük meg az árát a hétvégén.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz dolga maga mögött tartani Hamiltont, így felelt Gasly: „Nos, nem mondanám azt, hogy könnyű, de annyira nehéz sem volt” – fogalmazott a francia, aki már egyszer került hasonló helyzetbe, amikor tavaly pedig Monacóban ragadt be mögé a hétszeres világbajnok. „Az ő szempontjából sajnálatos, hogy mindig olyan pályákon ragad be mögém, ahol rendkívül nehéz előzni. De szerintem én ugyanolyan frusztrált voltam, mint ő. Valamilyen okból kifolyólag idén még DRS-sel együtt is nagyon nehéz volt itt előzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: