DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Russell: Hiányzik a sebességünk

Eddig egész hétvégén szenved a Mercedes Imolában, a sprintfutamon pedig egyik pilótájuk sem került be a legjobb tíz közé. George Russell szerint jelentős lemaradásuk van az egyenesekben.

Bár a szombati második szabadedzésen bíztató volt a Mercedesek tempója, végül nem tudtak előrébb lépni, így érhetően csalódottak voltak a német márkánál. George Russell a 11. helyen ért célba, de igyekszik pozitív maradni. Úgy véli, egy jó stratégiával még meglephetik az ellenfeleket.

„Trükkösek ezek a sprintversenyek, a verseny pedig nem volt elég hosszú ahhoz, hogy a gumik degradációja elinduljon, és nagyobb különbség alakuljon ki a pilóták között. Bőven lesz még munkánk, az autó gyorsabb, de az egyenesekben nincs meg a sebességünk ahhoz, hogy előrébb kerüljünk. Azt hiszem, a stratégia lesz a kulcs, és valami mást kell majd csinálnunk, az ellenfeleinkhez képest, mert ez lehetőséget ad majd arra, hogy harcoljunk, és pozíciókat szerezzünk” – mondta Russell a Sky Sports kamerái előtt.



A Mercedes fiatal pilótája szerint a mostani eredményeik még attól is elmaradnak, amit valójában megérdemelnének.

„Ez a hétvége egyértelműen nehéz a számunkra. Az első három futamon valószínűleg túlteljesítettünk, és ezen a hétvégén valószínűleg attól is elmaradunk, amit megérdemelnénk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: