DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: A lágy gumi lett volna a jó döntés

A negyedikről a nyolcadik helyre esett vissza az imolai F1-es sprinten a Haas pilótája, aki bevallotta: meglepődött, amikor látta, hogy szinte mindenki a legpuhább abroncsot választotta.

A pénteki időmérő egyik szenzációja volt Kevin Magnussen, aki a Haas történetének legjobb eredményét érte el a negyedik hellyel. A szombati sprinten azonban inkább csak hátrafelé mozgott Imolában a dán, akit végül a nyolcadik pozícióban intettek le. Ő volt ugyanis azon kevesek egyike, aki nem a lágy, hanem a közepes keverékű abroncsot rakta fel az autójára (egyébként a csapattárs Mick Schumacherrel egyetemben), s utólag elismerte, hogy ez hiba volt:

magnussen-grid-imola-haas



„Igen, nagyon meglepődtem, hogy mindenki a lágy gumit tette fel” – felelte az erre irányuló kérdésre Magnussen a Formula.hu jelenlétében. „Kipróbáltuk a lágyat a szabadedzésen, de úgy gondoltuk, túlságosan elkopna, úgyhogy amikor mindenki máson azt láttam a startnál, kicsit idegessé váltam. Nyilván megelőztek a verseny első fázisában, hiszen gyorsabbak voltak, aztán a vége felé ez nagyjából kiegyenlítődött. De összességében a lágy abroncs volt a jó választás a futamra, ezt megtanultuk.”

Magnussen elmondta: a szabadedzésen úgy tapasztalták, hogy tizenhárom kör után kezdett érezhetővé válni a gumikopás, és arra számítottak, hogy ez folyamatosan romlani fog, de a futamon kiderült, hogy utána azon a szinten maradt nagyjából az abroncsok teljesítménye. Mindenesetre a Haas pilótája így is talált pozitívumot a sprintben:

„Szereztünk egy pontot és a nyolcadik helyről indulunk a holnapi versenyen. Általában szerintem meglehetősen elégedett lennék ezzel. Ennek ellenére jó hétvégénk van eddig, és már várom a vasárnapot, amikor remélhetőleg további pontokat gyűjtünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: