DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc elmondta, miben hibázott az időmérőn

Bár végső soron a piros zászlós megszakítások babráltak ki vele, a vb-éllovas ferraris mégis magát hibáztatja a rossz időzítés miatt – persze azt is tudja, hogy a második rajthely sem rossz a sprintre.

Szinte a teljes pénteki nap során Charles Leclerc és a Ferrari tűnt a legerősebbnek a trükkös-esős körülmények között Imolában, végül mégis Max Verstappen zsebelte be a pole-pozíciót a szombati sprintre. A leintés után a monacói pilóta „rossz döntésről” beszélt, amely a rajtelsőségébe került – később a Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozva azt is elmagyarázta, hogy a rossz időzítésre célzott ezzel:

leclerc-verstappen-imola-idomero-dppi-2022



„Teljesítettem egy kört, ami erős volt, aztán úgy döntöttem, félbeszakítom a másodikat, hogy felkészítsem a gumikat az utolsó két próbálkozásra. Az abroncsok bemelegítése ugyanis nagyon fontos, és szerettem volna két jó kört az edzés végén. Amiből aztán nem lett semmi a piros zászlók miatt” – fogalmazott Leclerc. „Ez van, de Max hihetetlen munkát végzett, elismerésem neki. A második hely sem olyan rossz, de csalódáskeltő, mert nyilván a pole-t akartam.”

A Sky Sports Italiának később hozzátette: „Az én hibám volt, de olyan dolgok miatt, amiket nem tudok irányítani. Sajnálom, hogy második lettem ilyen körülmények között, de ez azért nem annyira rossz.”

Olyannyira nem rossz a második rajthely, hogy akár már a startnál legyorsulhatja Verstappent az első kanyarig. Amikor ezt felvetették neki, a ferraris így fogalmazott: „Egyértelműen van erre esély, szóval meg fogunk próbálkozni vele. Alighanem ez megkönnyíteni az életünket a későbbiekre, de ha ez nem is jön össze, biztos vagyok benne, hogy lesznek még lehetőségeink.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: