DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc a pillanatra várt, aztán elrontotta

Alakulhatott volna jobban is hazai pályán a Ferrari időmérője, és monacói versenyzőjük nem is elégedett a mai teljesítményével, de azért nem is tragédia a második rajtpozíció a sprintre.

Végtelennek tűnő időmérőn dőlt el a pole-pozíció, vagyis a holnapi sprintkvalifikáció első helyének sorsa. A piros zászlókkal tarkított program újabb Verstappen-Leclerc csatát hozott, és ezúttal a holland került ki belőle győztesen, míg a Ferrari-pilótának hazai közönség előtt meg kellett elégednie a második hellyel.

f1-imola-friday-231



Leclerc a kvalifikáció végén elismerte, ahogy a többieknek, neki sem volt könnyű dolga a hol vizes, hol száraz pályán. „Nagyon trükkösek voltak a körülmények, a slick gumikkal különösen, hiszen volt néhány vizes folt a pályán. Ma arról szólt minden, hogy összerakjuk a köröket, és aztán várjuk, hogy a Q3-ban majd minden összeállhasson. De, és ez a legfrusztrálóbb, épp amikor számított, rossz döntést hoztam” – ostorozta magát is a monacói.

A hétvége azonban még hosszú, és Leclerc erre alapoz. „Végtére is a második hely nem akkora katasztrófa, nyitott még a küzdelem holnap és holnapután is” – tekintett előre a ferraris, akit csapattársa csak a bokszból figyelhetett a pole-ért zajló küzdelmében, miután a Q2-ben a falba csúszott, és nem volt esélye mért kört futni az utolsó etapban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: