DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az eső hozhatja meg Alonso szerencséjét

A változékony időjárásban bízik Fernando Alonso, akinek nem alakult túl jól a szombati sprintfutam Imolában. A kétszeres világbajnok kissé csalódottan nyilatkozott a leintést követően.

Miután nagyszerűen szerepelt pénteken, az ötödik rajtkockából kezdhette meg a sprintversenyt az Alpine spanyol pilótája. Fernando Alonso már a felvezető körön is problémákkal szembesült, és a rajtja sem sikerült jól, a futamot végül a kilencedik pozícióban zárta.

A rutinos versenyző így lemaradt a pontszerzésről, az autója teljesítményével pedig abszolút nem volt elégedett.



„Kicsit csalódott vagyok, mert már az elején visszaestünk. Nem volt jó a tempó, és az egyensúly sem volt rendben, szóval meg kell értenünk, hogy miért történt ez. Elvesztettünk emiatt két vagy három pontot, mivel a hatodik vagy a hetedik helyen is célba érhettem volna, de a futamot holnap rendezik” – mondta Alonso a DAZN kamerái előtt.

A 40 esztendős pilóta a csapadékos időjárásban reménykedik, mivel úgy véli, a vizes pályán jobb esélyik lehetnek vasárnap.

„Néhány helyen esőt jósoltak, ezt remélhetőleg ki tudjuk használni. Ez lesz a kulcs, mert egész hétvégén változtak a körülmények, és ez megváltozhat holnapra is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: