DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Ez egy jó kezdése a hétvégének

Örül a pénteki esőben szerzett pole-nak a regnáló F1-es világbajnok, de tudja, hogy az előrejelzések alapján a szombati sprinten és a vasárnap nagydíjon már más lehet az időjárás Imolában.

Max Verstappen elsőségével ért véget a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj ötször is piros zászlóval megszakított pénteki időmérő edzése, így bár az csak a sprinten dől el, honnan indulhat a vasárnapi futamon, az imolai pole-pozíció statisztikailag már biztosan az övé. Igaz, a köridejét úgy érte el, hogy közben sárga zászlóztak egy szakaszon, de a felvételek tanúsága szerint a holland egyértelműen beleemelt a gázba.

f1-imola-friday-242



A leintés után a Red Bull címvédője így értékelte az eseményeket: „Nagyon trükkös volt odakint. Előbb az eső, aztán felszáradt, majd jött újra az eső” – mondta el a körülmények kapcsán. „Csúszott a pálya, nehéz volt működési tartományba melegíteni a gumikat. Hektikus volt, de örülök, hogy itt végeztem. Lenyűgöző pálya, és tényleg megbüntet, ha hibázol, a falban találhatod magad. Nagyon elégedett vagyok a pole-pozícióval, de tudom, hogy a holnap és a vasárnap más lesz időjárás szempontjából, de ez egy jó kezdése a hétvégének.”

Verstappen az első három futamból kettőn is kiesett műszaki hiba miatt, de bízik benne, hogy Imolában végre nem lesz balszerencséje: „Az első három hétvégénk nem teljesen alakult a terveknek megfelelően, de remélhetőleg itt jól zárhatunk majd” – zárta mondandóját a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: