DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Russell: Egyelőre semennyire nem sikerült felzárkóznunk

A Mercedes újdonsült dobogósa nagyon szeretne optimista lenni az imolai versenyhétvége előtt, de reálisan nézve erre semmi esélyt nem lát. A brit úgy gondolja, a Mercedes nem tudott előrébb jönni.

Egyértelmű tempóhátrányban van a Mercedes istálló a jelenleg szárnyaló Ferrari és Red Bull mögött, ám a megbízhatóságnak köszönhetően a Red Bullt egyelőre így is maga mögött tartja a zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet szerző gárda. Egyelőre idén csak egy-egy szerencsés dobogós helyre futotta Lewis Hamilton és George Russell erejéből és nem érzik úgy, hogy Imolában önerőből sikerülne ismét a legjobb háromban zárni.

„Nagyon szeretném azt mondani, hogy jelentőset léptünk előre az utóbbi időszakban, de ha megnézzük a köridőket, azt kell mondanom, hogy sajnos semmilyen mértékben nem sikerült felzárkóznunk a legjobbakhoz” – idézi George Russell szavait a RacingNews365.com.

Russell szerint a Mercedes felzárkózása még nem a mostani versenyhétvégéken történik meg


„Tudjuk, hogy rengeteg munka áll előttünk, de hiszek benne, hogy oda fogunk érni a legjobbak közé. Ismerjük az autóban rejlő potenciált, viszont óriási munka lesz, hogy ezt a teljesítményt végre elő is tudjuk csalogatni a Mercedesből.”

„A fejlődés nem történhet egyik napról a másikra, úgyhogy az elkövetkező versenyen és versenyeken még nem várunk csodát. De egyértelműen úgy gondoljuk, idővel mi is odaérhetünk a lista elejére. Addig pedig igyekszünk hozni az eddigi eredményeket és ha ilyen szorgosan gyűjtögetjük a pontokat, a végén is versenyben lehetünk a végső elszámolásnál” – tette hozzá Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: