DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Eldőlt: Sainz hosszabbított a Ferrarival

Bár néhány napja még arról szóltak a pletykák, hogy megakadhattak az egyeztetések a felek között, a Scuderia most, Imola előtt bejelentette, hogy további két évre aláírt spanyol versenyzőjével.

Már a szezon kezdete előtt arról szóltak a hírek, hogy Carlos Sainz rövidesen szerződést hosszabbíthat a Ferrarival, néhány hete pedig maga a versenyző és Mattia Binotto csapatfőnök is arról beszélt, hogy már voltaképpen megállapodtak, csak papírra kell mindezt vetni. Ennek ellenére csúszott a hivatalos bejelentés, német lapértesülések szerint azért, mert a felek nem tudtak megegyezni a kontraktus időtartamát illetően.

Nos, akár így volt, akár nem, a Ferrari egyik hazai versenyét, az imolai Emilia-Romagna-i Nagydíjat megelőzően a Scuderia bejelentette, hogy hosszabbított Sainzcal. Méghozzá két évvel, így a spanyol – akárcsak a már jóval korábban sok évre aláírva Charles Leclerc – 2024 végéig biztosan vörösben fog versenyezni a Formula-1-ben.

sainz-ferrari-2022



„Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet a Scuderia Ferrarival” – mondta el Sainz a közleményben. „Mindig azt mondtam, hogy nincs ennél jobb csapat a Formula-1-ben való versenyzésre, s bő egy év elteltével megerősíthetem, hogy egyedi és összehasonlíthatatlan élmény felvenni az overalljukat és a csapatot képviselni.”

„Az első szezonom Maranellóban erős és konstruktív volt, az egész csapat együtt fejlődött. A munka gyümölcse nyilvánvaló eddig az idényben. Úgy érzem, erősebbé tett ez a megújított bizalom felém, s már alig várom, hogy beülhessek az autóba, a legjobbamat nyújthassam a Ferrari számára és olyasmivel szolgáljak a rajongóknak, aminek örülhetnek. Az F1-75-ös élmenő autónak bizonyul, ami lehetővé teszi, hogy üldözzem vele az álmaimat, kezdve az első F1-es győzelmemmel.”

Binotto így kommentálta a bejelentést: „Többször elmondtam, hogy hiszem, hogy a miénk a legjobb páros a Formula-1-ben, ezért minden egyes versennyel természetes lépésnek tűnt, hogy meghosszabbítsuk Carlos szerződését, biztosítva ezzel a stabilitást és a folytonosságot. A csapatnál eltöltött eddigi ideje alatt bizonyította a tehetségét, amire számítottunk tőle, lenyűgöző eredményeket szállított és mindig kihozta a lehetőségeiből a maximumot. Az autón kívül is keményen dolgozik, a legapróbb részletekre is odafigyel, ami segített a teljes csapatnak fejlődni. Együtt ambiciózus célokat tűzhetünk ki magunk elé, és biztos vagyok benne, hogy Charles-lal együtt jelentős szerepe lehet a Ferrari legendájának éltetésében, és új fejezeteket írhatunk a csapatunk történelmében.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: