DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Seidl már nem aggódik Ricciardo tempója miatt

A McLaren F1-es csapatfőnöke állítja: ausztrál pilótájuk a tavalyi szezon második felétől kezdve elkapta a fonalat – a bahreini harmatosabb kezdés a koronavírus miatti kihagyásnak volt betudható.

Daniel Ricciardo első mclarenes idénye igencsak felemásan alakult, hiszen bár ő szerezte meg a wokingiak csaknem kilenc év utáni első diadalát Monzában, összességében a teljesítménye rendszerint jócskán elmaradt a csapattárs Lando Norrisétól. A 2022-as szezont is a fiatal brit kezdte jobban, az ausztrál azonban Dzsiddában és Melbourne-ben sem volt messze tőle, sőt az Ausztrál Nagydíjon közvetlenül mögötte futott be a célba.

ricciardo-mclaren-aus-2022



Éppen ezért Andreas Seidl csapatfőnök úgy látja, Ricciardo már felvette a ritmust a McLarennél: „Szerintem nem kell már szintet lépnie” – mondta el a legutóbbi verseny után Seidl, akit a RacingNews365.com idéz. „Nagyot lépett előre a tavalyi idény második felében, miután eleinte nehezen alkalmazkodott az autónkhoz és a csapathoz. Egyszerűen csak fontos volt, hogy a tél során átmentse ezt a lendületet, amelyre tovább építkezhet.”

„Egyből remekül kezdett az új autóval a barcelonai gyakorláson. Aztán persze a koronavírus-fertőzés és a teszt kihagyása nem segített a bahreini hétvége szempontjából. De aztán Dzsiddában újra rátalált a tempóra, úgyhogy egyáltalán nem aggódom. Fontos számomra, hogy két erős pilótánk legyen, ahogy ez meg is van, hiszen ennek jelentősége van a konstruktőri világbajnokságban folytatott harc szempontjából.”

Seidl arról is beszélt, hogy több összetevőnek volt köszönhető, hogy az Albert Parkban sokkal jobban muzsikált a McLaren, mint a borzalmasan alakult évadnyitón: „Úgy vélem, az ausztráliai nyomvonal jobban passzolt hozzánk, mint például a bahreini. Emellett szerintem mi is egyre jobban megtanuljuk, hogyan hozzuk ki a maximumot a jelenlegi csomagunkból. Ha ezt mind összeadjuk, akkor szerintem ennek volt köszönhető a látott előrelépés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: